29. 10. 2023, 12:12 | Vir: STA

Mariborski policisti razkrili kaos: več kot 70 glob, droge in alkohol

Žiga Živulović j.r./Bobo

Številne kršitve so policisti ugotovili v soboto med poostrenim nadzorom udeležencev neprijavljenega srečanja ljubiteljev predelanih in športnih vozil v Mariboru. 

Mariborski policisti so na sobotnem neprijavljenem srečanju ljubiteljev predelanih in športnih vozil v Mariboru izdali 72 plačilnih nalogov zaradi različnih kršitev cestnoprometnih predpisov, podali bodo tudi štiri obdolžilne predloge. Neznani storilci so tudi poškodovali dve policijski vozili.

Kot so danes sporočili iz Policijske uprave Maribor, so v poostrenem nadzoru ustavili 145 vozil. Med odkritimi kršitvami je bilo največ vgradenj nehomologiranih delov in različnih predelav vozil. Dva voznika sta vozila pod vplivom drog, eden pa pod vplivom alkohola.

Policisti zbirajo tudi obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. V dveh primerih je namreč neznani storilec poškodoval policijski vozili.

Kot so napovedali mariborski policisti, bodo tovrstne nadzore nadaljevali tudi v prihodnje. Voznike pozivajo k odgovorni udeležbi v cestnem prometu, vsem pa svetujejo, naj se tovrstnih neprijavljenih prireditev ne udeležujejo, saj lahko na njih pride do večjih tveganj za udeležence.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol