A. B. | 20. 10. 2022, 21:47

Sta Rosvita Pesek in Nataša Pirc Musar tesni prijateljici? (našli smo zgovorno fotografijo)

Aleksandra Saša Prelesnik/Facebook/Rosvita Pesek/fotomontaža

Predsedniška kandidatka, ki je sodelovala tudi na volilnem soočenju pod vodstvom Peskove,se je kot novinarka uvajala na slovenski nacionalni televiziji. Sta se tam tudi spoznali?

Rosvita Pesek je slovenska novinarka, TV voditeljica in zgodovinarka, ki je le dober dan pred volilnim molkom vodila volilno soočenje na prvem programu Televizije Slovenija. Soočenja so se udeležili vsi kandidati, vključno z Natašo Pirc Musar, s katero po besedah Peskove gojita prijateljstvo. 

"Prijateljstvo je ..."

Peskova je kot voditeljica in novinarka že 33 let prepoznavni obraz s televizijskih zaslonov, skupaj z njo pa se je na slovenski nacionalni televiziji izobraževala tudi Pirc Musarjeva.

Kot lahko sklepamo glede na objavo na Facebooku, ki jo je predsedniški kandidatki leta 2021 namenila voditeljica, sta se prav tam spoznali in spletli prijateljstvo.

Ob njuni skupni fotografiji je zapisala: "Prijateljstvo je podobno ljubezni," in k temu pripomnila: "Ne zarjavi," s čimer je potrdila, da vsekakor sta prijateljici in da dober odnos gojita že vrsto let. To potrditev je v komentarjih podala tudi Pirc Musarjeva, ki je zapisala: "Prve tv cimre ne pozabiš nikoli."

Kasneje je njuno fotografijo Pirc Musarjeva delila tudi na svojem Facebooku in ob objavi k prvotnemu komentarju dodala: "Hvala ti za 30 let prijateljstva ... in še nekaj čez. Rosvita Pesek, ti ne boš nikoli zarjavela. In najina povezanost, čeprav se kdaj mesece ne vidiva, tudi ne."

Predčasne volitve z visoko udeležbo 

Od 18. do vključno 20. oktobra so potekale predčasne volitve, ki se jih je po podatkih Državne volilne komisije (DVK) že prvi dan udeležilo več državljanov, kot so jih pričakovali glede na udeležbo izpred štirih let. 

Uredništvo

Drugi dan predčasnega glasovanja na volitvah predsednika republike, je glas oddalo 25.775 volivk in volivcev oziroma 1,52 odstotka volilnih upravičencev, so sporočili iz DVK. Prvi in drugi dan je skupaj predčasno glasovalo 2,67 odstotka volivk in volivcev.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol