N. V. | 1. 8. 2023, 09:08

Razširili bodo štajersko in primorsko avtocesto (poglejte, kdaj bodo začeli dela)

Srdjan Zivulovic/Bobo

Zastoje na naših avtocestah želijo rešiti s preureditvijo avtocestne infrastrukture.

Dars je že oddal vlogo za razširitev štajerske avtoceste, načrtujejo pa, da bodo razširili tudi primorsko avtocesto. Vlogo naj bi na ministrstvo za okolje vložili še ta mesec.

Izjemne zastoje na štajerski in primorski avtocesti bo Dars skušal reševati s preurejanjem odstavnega pasu v vozni pas, ki ga načrtuje med Domžalami in Ljubljano ter Vrhniko in Ljubljano.

Kdaj bodo začeli dela?

Eden od ključnih korakov je pridobitev pravnomočnega okoljevarstvenega soglasja. Ko ga pridobijo, bodo šele lahko začeli dela.

Če bi torej šlo po načrtih, na Darsu pravijo, da bi lahko dela začeli čez dve leti, leta 2025.

Kot je znano, bodo dela obsežna, delali bodo ob vzpostavitvi zapor in hkrati delno omejitvi prometa, poroča Radio Slovenija

Tretji pas na štajerski avtocesti

Gradnja tretjega pasu na štajerski avtocestni vpadnici je prestavljena za nedoločen čas, saj so se na Agenciji za okolje (Arso) odločili, da je za poseg treba izvesti presojo vplivov na okolje, in sicer zaradi obremenjenosti s hrupom in zaradi posegov na vodna zemljišča.

Tamino Petelinšek/STA

Prejšnji minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je sicer na začetku svojega mandata leta 2020 zagotovil, da bo tretji pas končan do konca leta 2022. Cena gradnje tretjega pasu je bila takrat postavljena na dobrih 36 milijonov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol