17. 7. 2022, 16:13 | Vir: STA

Stanje na cestah je počitniško: katerim cestam se morate izogniti, da ne zapeljete v zastoj?

Promet.si

Poglejte kje po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste v Sloveniji avtomobili čakajo v kolonah.

Zastoj na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke proti Avstriji. Zastoji so tudi na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški in na cestah Šmarje-Dragonja ter Seča-Sečovlje.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje in Gruškovje.

Do 22. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone.

Na severni ljubljanski obvoznici med priključkoma Ljubljana sever in Industrijska cona Šiška promet v vsako smer poteka po dveh zoženih pasovih.

Na nadvozu je do predvidoma 20. 7. 2022 na priključku Podutik iz obeh smeri zaprt izvoz na Podutiško cesto. Zaprt je tudi izvoz Nove Jarše iz smeri Zadobrove do 28. avgusta.

Do 31. avgusta bodo potekala dela na gorenjski avtocesti pri priključku Vodice. V tem času bo večkrat zaprt tudi sam priključek proti Karavankam.

Bivša hitra cesta skozi Maribor je zaradi del zaprta na nadvozu Melje v obe smeri. Promet je v obe smeri preusmerjen čez priključek Maribor center, do sredine avgusta 2022. Izredni prevozi na tem odseku proti Pesnici niso možni.

Cesta Podpeč-Ig bo na Jezeru zaprta do nedelje do 21. ure. V Laškem bodo zaradi festivala med 16.30 in 19. uro popolne zapore nekaterih cest.

x

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol