Uredništvo | 29. 6. 2023, 07:00

Stanovalcem ljubljanskega naselja skrbi povzroča most, ta je v slabem stanju in razpada: "Čakamo, da se sesuje"

Uredništvo

Kdaj ste nazadnje preverili, ali je most, ki ga vsakodnevno prečkate, varen?

Težava, s katero se soočajo stanovalci v ljubljanskih Kosezah, nikakor ni zanemarljiva. Po objavi, ki smo jo zasledili na Facebooku, jih resno skrbi za varnost. Tamkajšnji precej dotrajan most, ki ga nekateri stanovalci prečkajo večkrat dnevno, povezuje jih tako z avtobusno postajo kot tudi s Koseškim bajerjem, je v precej slabem stanju. Kot je vidno na fotografijah, ki so jih delili, se podnožje mostu kruši, z njega pa odpadajo veliki deli zaščitnega sloja betona.

Facebook/Koseze UBU

"Morda bi bilo treba fotografije poslati na gospodarski oddelek Mestne občine Ljubljana (MOL), s točnim opisom lokacije," so nekateri zapisali pod objavo, prebrati je tudi: "Če bodo tam neodzivni, potem bi bilo treba poklicati inšpekcijo, tole res ni ok!"

Uredništvo
Uredništvo
Uredništvo

Med komentatorji se je oglasil tudi nekdo, ki je očitno v preteklosti že skušal reševati problem dotrajanega mostu: "Pred dvema letoma smo pisali na MOL, odgovorili so, da je bil ta pregledan in da je v dobrem stanju. Predlagam, da jim vseeno pišete in seveda dodate fotografije," je bil njegov predlog. "Nekoč so most že sondirali in pregledovali material v notranjosti, a je na tem tudi ostalo," je bil še eden od komentarjev glede poskusa reševanja nastale situacije v preteklosti.

Uredništvo

"Prijavite policiji, da naredijo zapisnik. To odpadanje ogroža voznike. Čakamo, da se sesuje."

Medtem so nekateri skušali pomiriti vznemirjane prebivalce soseske: "To so gradili v Jugoslaviji, v notranjosti mostu sta dve toni železa, to je top." Prebrali pa smo lahko še eno mnenje: "Vreme načne zaščitne plasti betona, te je zato treba ustrezno zaščititi ali pa ga redno obnavljati."

Uredništvo

"Če armatura prerjavi, lahko pride do porušitve. Gotovo stalno tresenje zaradi bližnje gradnje ni pripomoglo, temveč je najverjetneje spremenilo stanje mostu iz dobrega v kaj drugega."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol