17. 6. 2022, 10:57

Osebna izpoved: stanovalec bloka sredi noči bežal pred ognjenimi zublji

Bralec

Po polnoči je v prestolnici zagorelo. V 3. nadstropju večstanovanjskega objekta je izbruhnil požar, zaradi katerega so se morali stanovalci evakuirati kar sami. Pogovarjali smo se s stanovalcem, ki je sredi noči zavohal dim in skupaj s sinom zbežal iz stanovanja.

V Zvonarski ulici v Ljubljani je nekaj po polnoči zagorelo. Ob prihodu gasilcev je požar zajel že celotno stanovanje, stanovalci so se iz svojih domov morali čim prej evakuirati sami.

Bralec nam je zaupal svojo izkušnjo in pojasnil, da je bila njegova prva misel, da reši svojega sina.

Kako so vedeli, da je v bloku zagorelo?

Ognjeni zublji so se po stanovanju, ki je zagorelo, razširili izjemno hitro. Večina stanovalcev je ob uri, ko je zagorelo, že spala, zato je bila skorajda sreča v nesreči, da so iz stavbe pobegnili pravočasno: "Stanovalci smo se zbudili, ker je blok preplavil močan, zadušljiv dim," pojasnjuje bralec. 

Bralec

Iz stanovanja bežal kar v spodnjicah 

Njegova prva misel je bila, da pred požarom reši svojega sina in psa: "Zagrabil sem sina in psa, skupaj smo odhiteli ven," pojasnjuje. 

Med gašenjem je eden izmed gasilcev doživel toplotni šok, a so mu na srečo reševalci pravočasno pomagali. 

Kakšna je škoda?

"Naše stanovanje na srečo ni uničeno," pojasnjuje in dodaja: "Največjo škodo je doživel naš balkon, na katerem sta zgorela tako klima kot aparat za sušenje oblačil." 

Bralec

Je pa zaradi požara v celoti uničeno stanovanje, v katerem je izbruhnil požar. 

V domove so gasilci stanovalce znova spustili nekaj po 4. uri zjutraj. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol