N. V. | 7. 6. 2023, 14:32

Ste pripravljeni na gneče na cesti? (Nevzdržno bo)

Žiga Živulovič jr./Bobo

Upamo, da vam bo uspelo ohraniti mirne živce: do konca tega tedna pričakujte, da boste stali v dolgih kolonah. 

Prihajajo turistične prometne konice. Do konca tega tedna bo na naših cestah povečan promet. V sosednjih državah imajo praznike, prav tako pa vreme že mnoge vabi na počitnice.

Na Hrvaškem, v Avstriji, večjem delu Nemčije, delu Češke in na Poljskem bodo jutri obeležili dan svetega rešnjega telesa, v delu Italije pa začnejo šolske poletne počitnice.

Kolon na cesti tako ne pričakujte le jutri, marsikdo bo izkoristil podaljšan konec tedna, zato bo gneča na slovenskih cestah do konca tega tedna. V soboto bo poletne počitnice začel še en del Italije, največ prometa po današnjem prazničnem dnevu pa bo na cestah znova v nedeljo, ko se bodo dopustniki vračali domov.

Kje bo največja gneča?

Povečan promet je pričakovati predvsem od Hrvaške proti Avstriji: predvsem na cestah od mejnih prehodov Dragonja in Sečovlje proti Kopru ter na primorski avtocesti proti Ljubljani, kjer je običajno zgostitev pred razcepom Kozarje (Ljubljana). Ta zgostitev povzroči zastoj, ki se običajno razširi vse do Razdrtega. 

Zastoji lahko nastanejo tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, možen pa je tudi zastoj na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji.

Žiga Živulović j.r./Bobo

Gneča pa bo tudi v prestolnici. V soboto in nedeljo bo potekal Kolesarski maraton Franja. Zaradi tega so načrtovane zapore v Ljubljani in okolici. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol