3. 12. 2023, 17:45 | Vir: STA

Ste pripravljeni na nove doze snega? Morda pa bo pri vas samo deževalo ...

Profimedia

Mraz bo zajel vso državo.

Zvečer in ponoči se bo povsod zjasnilo. Zjutraj in dopoldne bo marsikje megleno. Mrzlo bo, saj bodo jutranje temperature v mraziščih in ponekod na severu okoli -12, drugod od -9 do -4, ob morju okoli -2 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek dopoldne bo od zahoda oblačnost naraščala in čez dan se bo povsod pooblačilo. V noči na torek bodo na zahodu občasne rahle padavine. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 2, na Primorskem okoli 7 stopinj Celzija.

V torek bo oblačno, dopoldne bodo občasne padavine predvsem v zahodni polovici Slovenije, ki se bodo čez dan razširile proti vzhodu. Po nižinah bo sprva deževalo, v noči na sredo pa se bo meja sneženja v notranjosti spustila do nižin. V sredo bo oblačno. V notranjosti bodo še rahle padavine, ki bodo postopno slabele in od zahoda ponehale. Po večini bo snežilo do nižin. Na Primorskem bo zapihala burja.

Od jugozahoda se je nad srednjo Evropo razširilo območje visokega zračnega tlaka. Ciklon z vremensko fronto je nad vzhodno Evropo. Z vetrovi severnih smeri v višinah k nam doteka hladen in suh zrak.

Zvečer in ponoči se bo povsod zjasnilo. Burja bo postopno slabela in do jutra po večini ponehala. V ponedeljek bo sprva precej jasno, čez dan bo oblačnost naraščala v vseh sosednjih pokrajinah. Na zahodu bodo zvečer občasne rahle padavine.