N. V. | 21. 4. 2022, 16:23

Ste vedeli? Brez zaščitne maske NE MORETE dostopati do najnujnejših stvari!

SašoRadej/fotomontaža

Čeprav uporaba mask na javnih krajih ni več obvezna, jo je treba nositi, če želimo vstopiti v ...

Zaščitne maske je še vedno potrebno uporabljati v prostorih zdravstvenih dejavnosti, torej to velja tudi za lekarne.

Lekarniška zbornica Slovenije na spletni strani poudarja, da Odlok o spremembah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19 določa tudi izjeme.

Pri gibanju in zadrževanju v zaprtih prostorih izvajalcev zdravstvene dejavnosti in socialnega varstva je uporaba zaščitnih mask še vedno obvezna.

Slovenci v lekarnah brez maske

"Ugotavljamo, da mnogi pacienti niso ustrezno seznanjeni z določilom odloka o nošenju mask, ko vstopijo v lekarne. To velja tudi za ostale zdravstvene storitve. Lekarniški delavci in farmacevti skrbimo za redno in pravočasno preskrbo prebivalstva z zdravili ter varnost pacientov. Ključno je, da tudi obiskovalci še naprej upoštevajo ukrepe za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom. Z uporabo zaščitnih mask preprečujemo prenos okužbe med obiskovalci lekarne in tudi med obiskovalci in zaposlenimi. S tem nam omogočajo, da svoje delo opravljamo dobro in kakovostno, predvsem pa varno," je izpostavila Darja Potočnik Benčič, predsednica Lekarniške zbornice Slovenije.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.