R. K. | 24. 11. 2022, 19:00

Stranka ogorčena: parkirišče za invalide ob slovenskem nakupovalnem centru zasedli nakupovalni vozički

Facebook/Sanja Balaban

Uporabnica Facebooka, ki redno zahaja v enega večjih nakupovalnih središč pri nas, je nedopustno težavo s parkirnimi prostori za invalide delila z drugimi uporabniki. Kmalu so se odzvali tudi odgovorni v trgovskem podjetju.

Po Facebooku je zaokrožila objava stranke ljubljanskega nakupovalnega centra Citypark, ki opozarja na neuporabnost tamkajšnjih parkirnih prostorov za invalide, saj se na njih pogosto znajdejo nakupovalni vozički enega od trgovskih ponudnikov. Objavo je pospremila s fotografijami, ki njene besede potrjujejo, posnela pa je tudi video, ki ga je oddajala v živo. 

"Že tri dni opozarjam, da so na parkirišču za invalide v Citypark Ljubljana parkirani vozički od Spar Slovenija," je zapisala ogorčena stanka, ki tja redno zahaja s svojim otrokom in je uporabnica omenjenega parkirišča. Ob tem je pojasnila, da jih je prosila, če lahko vozičke umaknejo, saj invalidi za svoja vozila potrebujejo parkirna mesta. Kljub temu se po njenih besedah ni nič spremenilo, ampak je bilo vozičkov vsak dan več.

V podjetju Spar so se že odzvali

Nekaj ur kasneje je dodala še eno objavo, v kateri je zapisala, da so vozički še vedno na parkirišču in jih je celo več kot prej. Odstranili naj bi jih komaj ob 14. uri, je avtorica objave povedala za Lokalec.si

Na objavo so se že odzvali tudi pri podjetju Spar in se v komentarju zahvalili za opozorilo. Zapisali so, da so ga že poslali odgovornim in pojasnili, da so bili napačno zbrani vozički v navedenem primeru res spregledani, saj se po njihovih besedah nahajajo v manj obljudenem kletnem delu nakupovalnega centra in ne v garažni hiši za obiskovalce, kjer nadzor vseskozi izvajajo in skrbijo, da so vozički na pravem mestu. 

Zatrdili so, da bodo njihovi zaposleni odslej pozorni tudi na ta del parkirišča.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord