17. 11. 2023, 09:42 | Vir: STA

Streljanje na mariborski psihiatriji: policisti obravnavajo mladoletnika, prve ugotovitve kažejo ...

Bobo

Policija nadaljuje zbiranje obvestil in preiskavo dogodka. 

Mariborski policisti v zvezi s četrtkovim streljanjem pri oddelku psihiatrije, v katerem so bili lažje ranjeni štirje pacienti, obravnavajo mladoletnika. Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so zvečer izsledili mladoletno osebo in bodo ukrepali v skladu pristojnostmi. Ob tem nadaljujejo zbiranje obvestil in preiskavo dogodka.

Kot so še pojasnili na policiji, gre preiskava v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, prve ugotovitve pa kažejo na to, da je storilec streljal z zračnim orožjem.

Dogodek so potrdili tudi v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, od koder so sporočili, da je v četrtek nekaj minut po 17. uri neznanec streljal na paciente oddelka za psihiatrijo, ki so bili na sprehodu na dvorišču oddelka.

Dogodek so potrdili tudi v UKC Maribor.

Dogodek so potrdili tudi v UKC Maribor.

STA

Kot je pojasnil predstojnik mariborske psihiatrije Jure Koprivšek, je neznanec pozneje streljal tudi na varnostnika oddelka, ki je preverjal, ali so vsi pacienti evakuirani v stavbo oddelka. Varnostnik pri tem ni bil poškodovan, so pa lažje poškodbe utrpeli štirje pacienti, enega od njih so napotili na dodaten pregled v travmatološko ambulanto.

"Po incidentu smo do nadaljnjega zaradi zagotavljanja varnosti pacientov izhode na dvorišče oddelka za psihiatrijo preklicali," je dejal Koprivšek in dodal, da v preiskavi sodelujejo z mariborskimi policisti, do zaključka postopka in izsledkov preiskave s strani policije pa dodatnih informacij ne morejo podajati.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord