N. V. | 3. 3. 2023, 06:50

Strpno, če se odpravljate na pot: hujša prometna nesreča ovira promet, obvoza ni

Fotografija je simbolična.

Aleksandra Saša Prelesnik/Dars/fotomontaža

Prometni policisti so kraj zavarovali in opravljajo ogled.

Policisti Policijske uprave Kranj so obvestili, da se je na cesti Bistrica pri Trziču-Ljubelj, v bližini Podljubelja, zgodila prometna nesreča.

V nesreči je udeležen en osebni avtomobil. Na kraju so že interventne službe. Po prvih podatkih gre za hudo prometno nesrečo.

Prometni policisti so kraj zavarovali in opravljajo ogled. Cesta je bila nekaj časa zaprta za ves promet, obvoza ni bilo. Zdaj je promet urejen izmenično enosmerno.

Kaj se je zgodilo?

22-letni voznik je vozil avtomobil iz smeri Ljubelja proti Podljubelju. V izteku levega ovinka je zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom zapeljal desno izven vozišča na travnato brežino in z avtomobilom silovito čelno trčil v kamnito obzidje.

Voznik je po podatkih, s katerimi trenutno razpolagajo policisti, posebno hudo telesno poškodovan. Njegovo življenje je ogroženo.

Na kraju so pomoč nudili gasilci in zdravstveno osebje. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Cesta je bila zaprta in promet oviran do 7.35.

Nesreča ovira promet tudi na primorski avtocesti

Prometno-informacijski center Promet.si poroča, da je prav tako oviran promet na primorski avtocesti na uvozu Vrhnika proti Ljubljani.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol