N. V. | 8. 5. 2023, 10:28

Šušlja se, da bodo zaprli prestižno restavracijo As: vemo, ali je v tem kaj resnice

Facebook/As Aperativo/Marko Ocepek Photography

Sprva se je govorilo, da bo restavracijo prevzel sin zdajšnjega lastnika. A zaokrožile so nove informacije.

Gostilna As v Knafljevem prehodu je eno od kulinaričnih, predvsem pa družabnih središč Ljubljane. Je ena prvih prestižnih restavracij v Sloveniji, ki je povsem spremenila odnos Ljubljančanov do hrane. Porcije so male in okusne ter, tudi to je treba reči, razmeroma drage.

Bodo restavracijo zaprli?

Lastnik Svetozar Raspopović – Pope se je v zadnjih letih povsem posvetil novemu, moderno opremljenemu hotelu Chalet Sofija v Gozdu Martuljku, kjer naj bi od 900 evrov naprej na noč dobili razkošno sobo in večerjo za dva. 

Dolgo časa je krožila vest, da naj bi gostilno As prevzel Raspopovićev sin Sebastjan, ki sicer vodi za mnoge najboljšo picerijo Pop’s Pizza in prav tako priljubljen lokal z burgerji Pop’s Place. Toda zdaj se je začelo šušljati, da naj bi lastnik Svetozar Raspopović – Pope prodal restavracijo avstralsko-slovenskemu podjetniku Anthonyju Tomažinu.

Je res prodal restavracijo?

Restavracije As v središču prestolnice Raspopović ni prodal, poroča Miha First, skupina anonimnih slovenskih novinarjev in ljubiteljev hrane, ki ocenjujejo gostilne po Sloveniji in v bližnji tujini.

Tako kaže, da bo veteran ljubljanske kulinarične scene vsaj nekaj časa skrbel za kuhinjo tako v novem chaletu Sofija v Srednjem vrhu pri Kranjski Gori kot v ljubljanskem Knafljevem prehodu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord