7. 4. 2023, 11:11 | Vir: STA

Takšne spremembe prinaša nov režim obiskov v UKC Ljubljana

Žiga Živulovič jr./Bobo

Obiskovalci morajo pridobiti imensko dovolilnico, ki jo pokažejo vratarju. Akutno bolnim obiski niso dovoljeni, na oddelku za hematologijo pa velja poseben režim obiskov. 

V UKC Ljubljana so pojasnili, da obiskovalci lahko obiščejo odrasle bolnike na navadnih oddelkih v času obiskov med 14. in 17. uro. Na oddelku pridobijo tudi imensko dovolilnico, s katero se identificirajo na vhodu UKC Ljubljana. Glede obiska na oddelku za hematologijo pa lahko več informacij svojci dobijo od oddelčnih zdravnikov.

Žiga Živulović jr./BOBO

Obiskovalce obveščajo tudi, da morajo ob stiku z bolniki nositi kirurško masko in si redno razkuževati roke. Obiski majhnih otrok so dovoljeni po predhodnem dogovoru z osebjem na oddelku. Na otroških oddelkih je lahko ob otroku vedno tudi eden izmed staršev oziroma skrbnikov, v kolikor pa bi želeli otroka obiskati drugi, se morajo pred tem dogovoriti z zdravnikom na oddelku.

V porodnišnicah pa je pri porodnicah dovoljen obisk partnerja, pri čemer v intenzivnih oddelkih velja poseben režim, s katerim svojce seznanijo ob sprejemu bolnika v bolnišnico, so še sporočili iz UKC Ljubljana.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord