17. 5. 2022, 07:00

Takšne spremembe vremena zagotovo niste pričakovali

Aleksandra Saša Prelesnik

Se bodo poletne temperature, ki nas razveseljujejo v zadnjih dneh, nadaljevale? Preverili smo, kaj nas čaka v drugi polovici maja. 

Prva polovica maja nam je prinesla poletno vreme. Kljub temu nekoliko toplejših oblačil še ne pospravljajte, v drugi polovici meseca se namreč obeta ohladitev. 

Poletno vreme še do konca tedna

V tem tednu bodo temperature sicer še zmeraj visoke, a bodo nastajale tudi krajevne plohe in nevihte. V torek bo sprva sončno, kasneje se bo pooblačilo. Temperature se lahko dvignejo do 28 stopinj. Medtem ko bodo v sredo že nekoliko nižje, dvignile se bodo do 21 stopinj, na Primorskem do 26 stopinj. Pihal bo severozahodni veter, ki bo ponekod okrepljen, na Primorskem bo pihala burja. 

Aleksandra Saša Prelesnik

V četrtek bo spet sončno in topleje, temperature se bodo dvignile do 24 stopinj. Sončno vreme se bo nadaljevalo tudi v petek, ko bodo najvišje temperature spet blizu 30 stopinj (vremenoslovci predvidevajo dvig do 28 stopinj). Popoldne pa bo spet možnost nastanka ploh ali neviht. V soboto se lahko temperature še bolj dvignejo.

Aleksandra Saša Prelesnik

Kmalu sledi poslabšanje

A vremenoslovci opozarjajo, da nas bo kmalu dosegla oslabljena vremenska fronta, ki lahko ponovno prinese burno vremensko dogajanje. Po predvidevanjih Roberta Sitarja iz Ciklon.si bo zadnja polovica maja najverjetneje precej spremenljiva, s padavinami in podpovprečno hladna. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord