3. 6. 2022, 06:30

Takšno ravnanje med točo je smrtno nevarno!

Profimedia/Facebook/fotomontaža

Po spletu so zaokrožili posnetki ravnanja nekaterih voznikov, ki so med vožnjo po avtocesti ogrožali življenja. 

V četrtek je po Sloveniji klestila toča. Nekateri vozniki, ki jih je ujela na avtocesti, so se odzvali izredno nepremišljeno. V želji, da bi pred točo obvarovali svoje jeklene konjičke, so se ustavljali kar pod cestnimi nadvozi, kar je zelo nepremišljeno in se v primeru naleta lahko konča tragično.

Na Facebooku nepremišljene voznike obsojajo

Takšno ravnanje so obsodili tudi številni uporabniki Facebooka, kjer so zaokrožili posnetki vozil, ki se zaustavljajo pod nadvozi. Eden izmed njih, ki zase pravi, da je del ekipe, ki pomaga v primeru najhujšega, opozarja, da posledice toče niso nič v primerjavi s posledicami naleta.

Večina drugih komentatorjev se čudi, da je pločevina nekaterim vredna več, kot so človeška življenja, veliko pa je tudi takšnih, ki bi tem voznikom odvzeli izpite.

Takšno ravnanje je smrtno nevarno

Na nepremišljeno ravnanje so opozorili tudi v na strani Ustvarimo reševalni pas na avtocestah, ki je namenjena ozaveščanju voznikov in voznic, kako pravilno reagirati ob prometnih zastojih na avtocestah. Ob posnetku, ki so ga delili, so zapisali, naj vozniki raje dajo malo več za zavarovanje in malo manj za avto ter poudarili, da je ustavljanje pod nadvozi smrtno nevarno za vse udeležene v prometu, ne le za tiste, ki na avtocesti ustavijo svoje vozilo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.