24. 12. 2023, 14:10 | Vir: STA

Tanja Fajon v božični voščilnici pohvalila Slovence (v čem smo se izkazali?)

Profimedia

Na Slovenijo smo lahko ponosni, je poudarila.

Za nami je leto preizkušenj, pri spopadanju z izzivi pa smo dokazali pomen načelnosti, solidarnosti, sodelovanja in zaupanja, je v božično-novoletnem voščilu poudarila zunanja ministrica Tanja Fajon. "Te vrednote so drugi prepoznali v nas tudi, ko so nas izvolili za nestalno članico Varnostnega sveta Združenih narodov," je zapisala.

Zunanja ministrica in podpredsednica vlade je tudi poudarila, da se je Slovenija odločila stati za mednarodnim pravom, ko je bilo to najbolj pomembno. Ob tem je opozorila na slovensko obsodbo "neopravičljivega terorja v Izraelu, saj je Slovenija zagovornica humanitarne pomoči in premirja v Gazi, z jasnim pozivom k miru na Bližnjem vzhodu".

Profimedia

Slovenija načelno držo dokazuje tudi v Ukrajini, kjer "z izkazovanjem politične in finančne podpore stoji na strani demokracije, mednarodnega prava in spoštovanja temeljnih človekovih pravic" in razume pomembnost stabilnosti Zahodnega Balkana, katere steber mora biti po njenih navedbah članstvo v Evropski uniji.

Na Slovenijo smo lahko ponosni, je poudarila in dodala, da izkušnje iztekajočega se leta vlivajo visoka pričakovanja tudi v prihodnje. "Četudi nas v prihajajočem letu čaka vrsta preizkušenj, si želim, da bo leto mirno. Vsem vam želim veliko uspeha, sreče, zdravja in ljubezni," je sklenila Fajon.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol