2. 10. 2023, 14:15 | Vir: STA

Urška Klakočar Zupančič: "Vsak otrok ima pravico do ljubezni in varnega okolja, v katerem se razvija ..."

Profimedia/Bobo/fotomontaža

Otroci so svetla prihodnost naše družbe, je v poslanici ob tednu otroka zapisala predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič.

Ne le da ima vsak pravico do ljubezni in varnega okolja, v katerem se razvija, temveč je naša odgovornost, da ustvarimo svet, v katerem bodo imeli vsi otroci priložnost za ustrezen napredek in potencial pri doseganju ciljev.

Predsednica DZ se je ob tem spomnila tudi mednarodnega dneva starejših, ki je potekal v nedeljo, in v poslanici zapisala, da so starejše generacije zaklad naše preteklosti in vir modrosti.

"Njihove izkušnje so dragocene in nas učijo, kako se soočiti z izzivi življenja. Zato danes izrekam posebno spoštovanje in zahvalo vsem starejšim, ki ste prispevali k razvoju naše družbe," je dodala.

Kot predsednica državnega zbora se bo še naprej zavzemala za zagotavljanje dostojnega življenja starejše generacije in za spoštovanje njihove modrosti, hkrati pa tudi upa, da se vsi zavzemamo tudi za to, da bo sleherni otrok lahko rasel v ljubečem in podpornem okolju ter imel priložnost, da doseže svoj polni potencial.

Bobo

Osrednja tema je radovednost

Teden otroka poteka od danes do nedelje in tradicionalno ponuja možnosti za razmislek o vprašanjih, ki se v povezavi z otroki porajajo staršem, skrbnikom, zagovornikom in učiteljem, pa tudi o tistih, ki jih imajo otroci sami. Letošnja osrednja tema programa Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki ga izvaja že od leta 1954, je radovednost.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord