P.M. | 6. 5. 2023, 16:46

V prestolnici tekaška preizkušnja z dobrodelno noto: med tekači bo tudi Pahor

Instagram/Borut Pahor

Udeleženci teka Wings for Life World Run s štartninami prispevajo sredstva za usmerjene raziskave na področju poškodb hrbtenjače.

Wings for Life World Run 2023 bo 7. maja ob 13.00 potekal tudi v Ljubljani. Gre za prav posebno tekaško preizkušnjo, ki jo je leta 2004 ustanovljena fundacija Wings for Life začela izvajati leta 2014. Tekaške preizkušnje, ki poteka hkrati na več prizoriščih po vsem svetu, se bo udeležil tudi bivši predsednik republike Borut Pahor. Borut Pahor je bil kot slovenski predsednik leta 2017 svetovni častni pokrovitelj tekaškega projekta, letos pa se ga bo kot tekač udeležil že šestič. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wings for Life World Run (@wflworldrun)

Wings for Life World Run je globalni tek edinstvenega formata, katerega namen je zbiranje sredstev in financiranje projektov za raziskavo hrbtenjače po vsem svetu. Sto odstotkov prijavnin od dogodka in vsa sredstva sponzorjev gredo neposredno za raziskave.

Vsi, ki se teka udeležijo, tečejo s skupnim dobrim namenom: pomagati tistim, ki teči ne morejo. 

Leta 2021 je s 184,236 tekači postal največji tekaški dogodek. Fundacija Wings for Life pa je v vseh teh letih s štartninami in donacijami povezanimi z dogodkom zbrala že več kot 38 milijonov dobrodelnih evrov. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord