A. B. | 30. 8. 2022, 16:43

Težave v organizaciji: predsedniške volitve na enak dan kot tradicionalni ljubljanski maraton?

Facebook/Ljubljanski maraton/Bobo/fotomontaža

Državna volilna komisija je organizatorje maratona pozvala, da premislijo tudi o možnosti prestavitve termina maratona. 

Državna volilna komisija (DVK) je prejela obvestilo organizatorjev Ljubljanskega maratona, da bo ta na isti dan kot prvi krog predsedniških volitev, 23. oktobra. DVK zato poziva organizatorje, da bodisi omogočijo nemoten dostop do volišč bodisi razmislijo o možnosti prestavitve termina maratona, so sporočili iz DVK.

Dostop do volišč bo oviran 

"Volivke in volivci morajo imeti ves čas glasovanja, torej med 7. in 19. uro, zagotovljen neoviran dostop do volišč, kar bi bilo zaradi zapor cest v času maratona zagotovo močno oteženo in nekaterim celo onemogočeno," so zapisali na DVK.

Dostop do volišč bo tako oviran in glasovanje oteženo oziroma za nekatere volivce celo onemogočeno. Zato DVK organizatorje maratona opozarja, da naj z vidika uresničevanja volilne pravice zagotovijo nemoten dostop do volišč v času glasovanja oziroma v nasprotnem primeru razmislijo o možnosti prestavitve termina maratona.

Bobo

DVK bo o tem obvestila tudi predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič, ljubljanskega župana Zorana Jankovića in ljubljansko upravno enoto, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Na pojasnila s strani organizatorjev, soorganizatorjev in Mestne občine Ljubljana še čakamo. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord