R.S. | 6. 5. 2024, 18:18

Kaj je šlo narobe? Znana trgovina zaprla obe poslovalnici v Sloveniji

Facebook/Europark Maribor

Številne težave za priljubljenega trgovca.

Kozmetični trgovec The Body Shop je zaprl obe poslovalnici v Sloveniji. Ena se je nahajala v ljubljanskem Rudniku, druga pa v mariborskem Europarku. Forbes poroča, da je ljubljanska poslovalnica zaprta že vsaj dva tedna, več kot mesec dni pa so zaprta tudi vrata mariborske poslovalnice. Spletna stran ne deluje. 

Finančni izzivi

Kozmetični trgovec ima težave tudi v drugih državah. Zaprli so skoraj polovico od 198 trgovin v Veliki Britaniji in 33 od 105 trgovin v Kanadi. Odpustiti so morali več sto ljudi, poroča Bloomberg. Prodaja je bila v božičnem času pod pričakovanji, dva meseca pozneje pa je britanska družba sprožila insolvenčni postopek

Profimedia

The Body Shop je bil izredno priljubljen pri najstnicah v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja. Znamka je pozneje večkrat zamenjala lastnike in posledično izgubila stik z mlajšo generacijo, ki je zaradi cenejših alternativ raje kupovala drugje. Glavna tekmeca sta sčasoma postala podjetje Lush in Rituals, ki sta izredno priljubljena tudi zaradi pomoči vplivnežev na družbenih omrežjih. 

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk