J. B. | 25. 5. 2023, 10:12

Tina Gaber ob Ljubljanici božala nutrije, zdaj ji grozi ... kazen! (poglejte, kolikšna)

Instagram/Tina Gaber/posnetek zaslona

Premierjeva izbranka se je znašla na udaru glasnih kritik, češ da si je privoščila preveč.

Nutrije so že nekaj dni v središču pozornosti slovenske javnosti. Država se jih želi znebiti, borci za pravice živali pa so na okopih. Ena tistih, ki se je podala v boj zanje, je tudi Tina Gaber, spletna vplivnica, o kateri se v zadnjem času spet precej govori. V prvi vrsti zato, ker je nova srčna izbranka premierja Roberta Goloba, čeravno velja poudariti, da se tokrat okrog nje prah precej bolj dviguje prav zaradi nutrij.

Zdravju nevarno početje

Gabrova je v tem tednu objavila za marsikoga sporen posnetek, kako poseda ob robu Ljubljanice, ob tem pa boža in hrani nutrije. Številni se zaradi njene poteze zgražajo, ogromno je kakopak tudi takšnih, ki jo hvalijo in se ji zahvaljujejo, ker se je tako odločno podaja v boj za nutrije.

Instagram/Tina Gaber/posnetek zaslona

Vse lepo in prav, toda Gabrova je s svojim početjem dejansko "stopila na napačno stran zakona". Ker je hranila nutrije, je kršila odlok, s katerim so prepovedali hranjenje prostoživečih živali. Gabrovi posledično grozi globa, in sicer v višini 100 evrov. Toda glede na to, da je premierjeva izbranka ... No, bržčas nihče ne bo presenečen, če bo njeno početje ostalo nekaznovano.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Gaber (@tina_gaber)

Še bolj kot kazen bi Gabrovo lahko skrbelo, da je z božanjem nutrij ogrožala celo svoje zdravje. "Nutrije so lahko prenašalke različnih bolezni, ki jih povzročajo bakterije (npr. leptospiroza) ali paraziti. Po raziskavah je sicer njihov prispevek pri prenosu bolezni manjši kot pri sorodnih podganah, vendar se ob večjih populacijah ta vpliv povečuje," je za N1 pojasnila biologinja Jana Kus.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol