T. R. K. | 25. 5. 2024, 17:13

Tina Maze po zlorabi spregovorila: "Precej očitno je bilo, da gre za laž, ampak ... "

Instagram/tinamaze83

Na Instagram profilu se je oglasila Tina Maze, ki je komentirala lažni prispevek. 

Kot je poročal N1 so se marca na Facebooku širile povezave do popolnoma lažnih prispevkov RTV Slovenija. Lažno je bila to, da gre za prispevke RTV Slovenija, kot tudi vsebina prispevkov. Prispevki so bili tudi slovnično nepravilni in imeli nepravilno navedene avtorje, bili so tudi na različnih domenah in ne na domeni rtvslo.si

Ob naslovu Slovenija v šoku smo tako v enem od teh prispevkov lahko videli nekdanjo slovensko smučarko Tino Maze z modricami na obrazu. V lažnih člankih so bile sicer tudi povezave do menjalnic kriptovalut. 

O tem je sedaj Tina Maze spregovorila na vladnem Instagram profilu, saj Urad vlade za komuniciranje vodi aktivno kampanjo proti širjenju dezinformacij. Maze je izpostavila, da se je na lastni koži prepričala, kako hitro se dezinformacije lahko širijo. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Slovenia (@slovenia)

“Precej očitno je bilo, da gre za laž, ampak marsikdo je nasedel," je dejala v posnetku. Povedala je še, da je za tistega, o katerem se širijo laži, to neprijetno in lahko povzroči veliko škode. Uporabnike družbenih omrežij je pozvala, naj bodo pri deljenju in všečkanju vsebin previdni in naj informacije tudi pri več virih preverijo. Izpostavila je še, da je za to, da bomo imeli bolj zdrava socialna omrežja ključno to, da smo kritični in previdni pri deljenju. 

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave