10. 4. 2022, 11:19

To so volilni avtobusi slovenskih strank (ena si je celo omislila tovornjak)

FB Naša dežela

Pred volitvami stranke stopnjujejo kampanjo na terenu, kjer na različne načine nagovarjajo volivce.

Volilna kampanja je v polnem teku in številne stranke se zavedajo, da velik del prepričevanja volivcev poteka na terenu. V teh dneh po slovenskih cestah lahko vidimo različna strankarska vozila, nekateri so se odločili za kombije in manjša prevozna sredstva, nakateri so najeli avtobuse, v stranki Naša dežela pa so se odločili kar za tovorno vozilo s priklopnikom.

Njihov glavni cilj je, da v predvolilnem času obiščejo čim več slovenskih krajev in se srečajo s svojimi potencialnimi volivci. 

Z avtobusi se po terenu vozijo stranke LMŠ, NSi in Gibanje Svoboda, v stranki Aleksandre Pivec Povežimo Slovenijo pa so se odločili kar za tovornjak. Kot so ob videu tovornjaka in v njem njene predsednice zapisali na svoji Facebook strani, "se Naša dežela ne zapira v prazne (poslanske) prostore, niti ne v zatemnjene avtobuse, temveč svoj mobilni prostor namenja ljudem. Vsak je dobrodošel pri popotovanju Naše dežele po naši deželi."

Avtobus stranke LMŠ

Avtobus stranke LMŠ

FB Lista Marjana Šarca
Avtobus stranke Gibanje Svoboda

Avtobus stranke Gibanje Svoboda

FB Gibanje svoboda
Avtobus stranke NSI

Avtobus stranke NSI

FB Nova Slovenija

In pa tovornjak Naše dežele:

Pestro predvolilno dogajanje

Omenjene stranke so se v preteklem tednu udeležile različnih kmetijskih sejmov, stojnice pa po slovenskih mestih postavljajo tudi v SD, Levici, SAB in Povežimo Slovenijo. V SDS in Levici organizirajo tudi pogovorne večere.

Med bolj inovativnimi so bili minuli teden predsednik LMŠ Marjan Šarec, ki se je med drugim preizkusil v izdelavi kebaba, predsednica SD Tanja Fajon v boksu, minister za delo in kandidat NSi Janez Cigler Kralj je v volilni kavarni NSi igral na kitaro, kandidatka SDS Anja Bah Žibert pa je organizirala piknik na turistični kmetiji. V Vesni so se ta teden zavzemali za zelene površine v mestih.

Še dva tedna do volitev

Sicer pa so volilne komisije v minulem tednu zaključile postopke preverjanja zakonitosti kandidatnih list in izžrebale vrstni red list na glasovnicah v posameznih volilnih enotah. Državna volilna komisija je začela s tiskanjem glasovnic, gospodinjstva pa bodo predvidoma v naslednjih dneh prejela publikacije s seznami kandidatov v posameznih okrajih.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ