R. K. | 27. 6. 2023, 18:37

VIDEO: Toča uničevala šotore v priljubljenem kampu na Gorenjskem (turisti avtomobile skušali zaščititi z odejami)

Borut Živulovič/Bobo/Facebook/Avtokampi.si/fotomontaža

V kampu Šobec skoraj ni ostalo šotora, ki bi mu besneče neurje prizaneslo.

Toča, ki je klestila na Gorenjskem, jo je pošteno zagodla tudi dopustnikom v priljubljenem kampu Šobec. V celotnem kampu skoraj ni ostalo šotora, ki ne bi bil uničen ali raztrgan, toča pa ni prizanesla niti avtomobilom, ki so jih skušali gostje kampa zaščititi z oddejami, je vodja recepcije v kampu Šobec Jan Škaper povedal za N1.

Škode na objektih ni bilo

Kljub škodi, ki je nastala na šotorih in na avtomobilih, pa v neurju na srečo ni bil nihče poškodovan. Ravno tako iz kampa ne poročajo, da bi škoda nastala na tamkajšnjih objektih. Kot je Škaper še povedal za omenjeni medij, je osebje kampa takoj po neurju prijelo za metle in ostalo orodje ter se lotilo čiščenja zamašenih jaškov.

Padavine bodo prenehale v sredo

Po družbenih omrežjih je medtem zaokrožil posnetek, ki prikazuje del škode, ki je v kampu nastala. Uporabnik Avtokampi.net, ki je posnetek delil, je ob tem opozoril uporabnike, naj ne podcenjujejo poletnih nevih, ko so nanje opozorjeni. Toča je na Gorenjskem sicer uničila tudi številne polščine.

Padavine, ki so zajele večji del države, naj bi po napovedih vremenoslovcev ponehale do srede zjutraj, ko se bo delno razjasnilo. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol