R.S. | 3. 4. 2023, 12:38

Tragedija pred velenjskim zdravstvenim domom: direktor je pripravljen odstopiti

Facebook/Zdravstveni dom Velenje/Aleksandra Saša Prelesnik/fotomontaža

Prekinitev sodelovanja naj bi bila povezana s smrtjo 74-letnika, ki je prejšnji teden pretresla vso Slovenijo. 

V sredo zjutraj se je okoli pol šestih v Velenju zgodila nesreča, v kateri je umrl 74-letni moški. Ta je v bližini križišča Kidričeve in Vodnikove ceste nenadoma prižgal vse štiri smerokaze, ker ni več obvladoval vozila, zapeljal v desno in trčil v kovinsko ograjo. 

Dogodek je sledil klicu na pomoč 74-letnega občana, ki je imel zdravstvene težave in je pomoč poiskal v velenjskem zdravstvenem domu. Ti mu na dom niso poslali reševalnega vozila, temveč se je tja prvič pripeljal sam. V drugem poskusu iskanja pomoči se je zgodila tragična prometna nesreča. 

Po njegovi smrti je direktor zdravstvenega doma Velenje Janko Šteharnik javnost šokiral z besedami, da "nujna medicinska pomoč ni taksi služba." Povedal je tudi, da "prevzeti odgovornost je najlažje, nič pa s tem ne rešimo, bom jo pa z veseljem prevzel in ukrepal, če je direktor kriv za situacijo, širše gledano." 

Zdaj naj bi bil pripravljen zapustiti svoj položaj, poroča N1. Svetu zavoda naj bi predlagal sporazumno prekinitev sodelovanja. Šteharnik naj bi po neuradnih informacijah svetu zavoda poslal prošnjo za izredno sejo, na kateri bi se pogovorili o sporazumni prekinitvi sodelovanja. Prekinitev sodelovanja naj bi bila povezana s smrtjo 74-letnika. 

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije