A. B. | 2. 12. 2022, 15:05

Tretješolec v Mariboru med poukom prižgal elektronsko cigareto

Profimedia

Pristojni opozarjajo, da je med osnovnošolci očiten visok porast tobačnih izdelkov. 

Starši otrok osnovne šole na Ptuju so nedavno s strani vodstva šole prejeli dopis, v katerem jih strokovni delavci obveščajo o znatnem povešanju uporabe elektronskih cigaret. Po poročanju Večera otroci tovrstne izdelke nosijo s seboj v šolo, ostanke so našli tudi v šolskih sanitarijah. 

Močno povečanje uporabe elektronskih cigaret 

"Elektronske cigarete so dostopne vsem. Pred obdobjem, ki ga je zaznamovala epidemija, težave niso bile toliko izrazite, čeprav smo vedeli, da to obstaja. Zdaj, v pokoronskem času, se kar dogaja, da učenci tovrstne izdelke prinašajo s seboj v šolo, pri čemer niti starost ne igra večje vloge. Najdejo se tudi taki, ki bi si tovrstne cigarete privoščili kar v šoli, saj so brez vonja, opazen je le dim. Ob tem imamo mi tudi srečo, da je v neposredni bližini šole lep park, kar hkrati pomeni, da učenci skozenj hodijo domov. In opažamo, da se tudi v kakšni gruči kaj kadi, čeprav ničesar ne vonjamo. Kakšne ostanke smo žal našli tudi že v šolskih sanitarijah," je za Večer povedal ravnatelj OŠ Mladika Bogomir Širovnik. Slednji je prepričan, da učenci njihove osnovne šole v primerjavi z učenci drugih osnovnih šol niso nobena izjema. 

"Pred kratkim smo imeli tudi junaka, ki je elektronsko cigareto vključil kar med poukom, ko je učitelj zapisoval snov na šolsko tablo," je v izjavi dodal Širovnik. Šlo je za učenca tretjega razreda. 

Vodstvo šole je s tem namenom staršem poslalo dopis, da jih opozorijo na dogajanje in predvsem, da otrokom razložijo, kako škodljivi so tovrstni izdelki za njihovo zdravje. 

Profimedia

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord