R.S. | 8. 7. 2022, 16:05 | Vir: STA

Zdaj se je zgodilo tudi v Sloveniji: Brnik odpoveduje lete

Nebojša Tejić/STA

Nejevoljnim potnikom, ki so jim odpovedali let, na letališču pomagajo pri ponovnih rezervacijah letov.

Letalski potniki se po Evropi srečujejo z vrsto težav zaradi odpovedi letov, v katere so letalski prevozniki primorani zaradi pomanjkanja kadra.

Na ljubljanskem letališču zaenkrat množičnih odpovedi letov še ne beležijo, se pa dogajajo posamične odpovedi. Potniki sicer opozarjajo zlasti na odpovedi Wizzariovih letov v Bruselj.

Bor Slana/STA

Na brniškem letališču trenutno zaradi perečih težav pomanjkanja posadk letalskih prevoznikov prihaja le do odpovedi posameznih letov. Podatki kažejo, da je odpovedanih manj kot pet odstotkov letov.

Madžarski letalski prevoznik odpovedal vse lete

Razočarani potniki poročajo, da je nizkocenovni madžarski letalski prevoznik Wizzair čez poletje odpovedal vse lete na liniji med Ljubljano in Brusljem, na kar kaže tudi to, da nakup vozovnic za julij in avgust ni mogoč, medtem ko je vozovnice za september možno kupiti.

Bobo

V Fraportu Slovenija z začasno ukinitvijo linije vsaj zaenkrat niso seznanjeni. "Iz našega sistema ni razvidno, da bi katerikoli prevoznik v celoti odpovedal letenje v Ljubljano, a odpovedi prihajajo dnevno, tako da se lahko situacija zaradi vsesplošnega pomanjkanja posadk relativno hitro spremeni," so pojasnili.

Zaenkrat prejemajo le odpovedi posameznih letov, razmere zato še niso tako kritične kot na nekaterih drugih evropskih letališčih. "Vendar če bo zadeva v tujini eskalirala, se lahko to hitro pozna tudi pri nas," se zavedajo na ljubljanskem letališču.

Nejevoljnim potnikom, ki se soočijo z odpovedjo leta, na letališču pomagajo pri ponovnih rezervacijah letov, pri iskanju nastanitev in z informacijami o razlogih za odpoved, pri čemer gre v zadnjem času večinoma za operativne razloge pomanjkanja posadk pri letalskih prevoznikih.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.