19. 2. 2024, 10:33 | Vir: STA

Predrzni tujci na primorskih cestah: policisti so izmerili hitrost nad ...

Aleksandra Saša Prelesnik

Konec tedna so nekateri tuji državljani prekoračili hitrost ...

Primorski policisti so ta konec tedna pri prehitri vožnji ujeli tri tuje voznike. V naselju Krvavi Potok so v petek ustavili državljana Moldavije, ki se je skozi naselje, peljal s hitrostjo 127 kilometrov na uro. Na avtocesti pri Senožečah pa so dvema hrvaškima voznicama izmerili hitrost nad 180 kilometrov na uro, so sporočili s policije.

V Krvavem Potoku ob meji z Italijo so v petek zvečer policisti avtomobilu italijanskih registrskih oznak izmerili hitrost 127 kilometrov na uro. 23-letnega moldavskega voznika so z obdolžilnim predlogom privedli k dežurnemu sodniku na Okrožno sodišče v Kopru.

Aleksandra Saša Prelesnik

Predpisana globa za takšen prekršek je 1200 evrov in 18 kazenskih točk, tujcem pa se izreče prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju Slovenije, so pojasnili na Policijski upravi Koper. Le nekaj minut zatem so policisti pri Senožečah ustavili 33-letno voznico avtomobila hrvaških registrskih oznak, ki so ji izmerili hitrost 188 kilometrov na uro. Globo je poravnala na kraju.

V nedeljo so tam ustavili še 28-letno hrvaško voznico, ki je vozila 181 kilometrov na uro. V postopku so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so vozilo zasegli, voznico pa privedli v postopek k dežurni sodnici, so še sporočili s policije.