18. 4. 2022, 10:09 | Vir: STA

Uboj v Račah: priprli osumljenko

Aleksandra Saša Prelesnik
Uboj v Račah: priprli osumljenko (foto: Aleksandra Saša Prelesnik)

Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru je 47-letni osumljenki odredil pripor. 

Kriminalisti so v dosedanji preiskavi ugotovili, da je osumljenka po prepiru zabodla svojega moža, ki je na kraju dogodka umrl.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, so policisti osumljenki v petek zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja uboja odvzeli prostost. V nedeljo popoldne so jo s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Ta je po zaslišanju, ki je trajalo pozno v noč, zoper njo odredil pripor.

Policisti so obvestilo o dogodku dobili v petek okoli 15. ure

Patrulja iz Policijske postaje Rače je na kraju dogodka našla moškega, ki ni kazal znakov življenja. Zdravnik in ekipa nujne medicinske pomoči mu niso mogli več pomagati, zato je zdravnik potrdil njegovo smrt. Dežurni preiskovalni sodnik je za pokojnega odredil sodno obdukcijo.

Kriminalisti so doslej ugotovili, da je osumljenka v petek okoli 14.45 med prepirom moškega zabodla v predel prsnega koša. Ta je ob tem dobil tako hude telesne poškodbe, da je na kraju dejanja umrl. Predmet, s katerim je osumljenka storila kaznivo dejanje, so kriminalisti našli na kraju dejanja. Policija sicer doslej v njuni zakonski skupnosti ni posredovala.

Za kaznivo dejanje uboja je predpisana kazen zapora od petih do 15 let.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.