16. 6. 2022, 16:20

Neurje ponekod povzročilo številne težave, posredovali so tudi gasilci

Bobo

Del Koroške in Štajerske je od severa zajelo neurje z nalivi in močnim vetrom, zaprta je tudi cesta Ruše-Lovrenc na Pohorju. V večernih urah bo vremensko dogajanje še bolj pestro, kje bo najhuje?

Kot kažejo prve informacije centra za obveščanje, o največ težavah poročajo iz občin ob reki Dravi, od Dravograda in skoraj do Ptuja, pa tudi z območja Slovenj Gradca.

Aktiviranih je bilo več gasilskih društev.

Bobo

Hujše neurje zajelo del Koroške in Štajerske 

Del Koroške in Štajerske je popoldne od severa zajelo neurje z nalivi in močnim vetrom. Meteorna voda naj bi že poplavila nekatere hiše in frizerski salon.

Kot poroča Večer.si, je okrog 15. ure odneslo del strehe na upravni stavbi družbe SIJ Metal Ravne. Voda je zalila tudi del zgornjega nadstropja. Nihče od zaposlenih ni bil poškodovan.

Po njihovih informacijah naj bi gasilci takoj prišli na kraj dogodka z namenom preprečevanja nadaljnje škode. Proizvodni obrati niso utrpeli škode.

Na Prevaljah je medtem težave povzročala tudi toča. Na cesti Pesnica – Maribor je promet zaradi udora cestišča pri Veterinarski bolnici urejen izmenično enosmerno, še poročajo.

Medtem so v oddaji 24ur na POP TV poročali, da je bila ena oseba v neurju poškodovana, porušena pa naj bi bila tudi številna drevesa.

lokalec.si

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je cesta Ruše-Lovrenc na Pohorju zaprta zaradi plazu pri Fali. Medtem naj bi bila cesta Črna - Sleme že delno prevozna.

Kaj bo prinesel večer?

Nevihtno dogajanje se trenutno pomika proti jugovzhodu in vzhodu države, močno neurje je trenutno na širšem območju Novega mesta.

Agencija za okolje je za vsa območja države, razen za jugozahod, izdala oranžno vremensko opozorilo. Kot opozarja, bodo popoldne in zvečer v notranjosti možne močnejše nevihte s pogostimi udari strel, močnejšimi sunki vetra, nalivi in točo.

meteo.si

Fotografija prikazuje radarsko animacijo, kakšno vremensko dogajanje lahko še pričakujemo.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec