K. Ž. | 16. 4. 2024, 11:35

Po pogrebu umorjene mamice štirih otrok se je ponovno oglasila njena prijateljica

Fotografija je simbolična.

Profimedia

33-letnica je bila žrtev krutega in zahrbtnega umora.

V ponedeljek so se dokončno poslovili od 33-letne mamice štirih otrok, ki je bila umorjena na krut in zahrbten način. Slovo je bilo na pokopališči v Vidmu pri Ptuju, zdaj pa se je oglasila njena prijateljica in sporočila, da denar za njene otroke še naprej zbirajo.

Na družbenem omrežju Facebook je tako objavila ganljiv zapis, kjer je poudarila, da je bilo zadnje slovo izjemno težko. "Sočutni, dobri ljudje, ki vas skrbi za otroke in se name obračate in oglašate z vseh koncev Slovenije, veliko stvari smo zbrali, res hvala vsakemu posebej, ki daruje, v samo šestih dneh smo skupaj zbrali 5.175 evrov. Čas je še do petka do mojega prepotrebnega dopusta, potem denar predam domačim," je zapisala.

Kot smo poročali, je za štiri otroke poskrbel Center za socialno delo Spodnje Podravje. Direktorica Valerija Ilešič Toš je povedala, da so otroci pri sorodnikih, na voljo pa imajo tudi psihosocialno in psihološko pomoč.

Spomnimo, umor sta zagrešila mož žrtve ter njegova sodelavka, ki naj bi se v službi zbližala. Oba sta bila nezadovoljna s svojimi partnerskimi zvezami, zato sta skupaj načrtovala umor 33-letnice, ki sta ga tudi izvedla. Oba sta v priporu.

Še vedno lahko pomagate

Denar zanje zbira tudi ptujska območna organizacija Rdečega križa Slovenije. Kot so sporočili iz omenjene humanitarne organizacije, so odprli račun za zbiranje donacij za pomoč štirim otrokom po nasilni smrti mame. Denar je mogoče nakazati na tekoči račun SI56 0420 2000 0348 846 z namenom nakazila Pomoč štirim otrokom po nasilni smrti mame in s sklicem SI00 245115.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol