J. B. | 17. 3. 2023, 09:01

"Uničili so mi poroko," Slovenka obtožuje mariborski hotel, vodstvo ji odgovarja: "Njene navedbe niso utemeljene!"

Profimedia/Ostrovok/fotomontaža

Bila je prepričana, da ima rezerviran prostor za sanjsko poroko. Tri mesece pred obredom je doživela gromozansko razočaranje, ki se je hitro sprevrglo v jezo. Toda kdo ima v celotni zgodbi prav? Prisluhnili smo obema stranema vroče zgodbe iz štajerske prestolnice.

Ni dvoma, da je poroka ena tistih življenjskih prelomnic, ki v spominu ostanejo za vse čase. Nekateri se želijo poročiti na samem, brez kakršnegakoli pompa. Spet drugi pa ... Da je le vse skupaj na najvišji ravni, da se dogodek šibi pod težo razkošja. Kakor je komu bolj pri srcu. A poroka je ne glede na to, kakšna je, nekaj posebnega. Nekaj nepozabnega. Nekaj edinstvenega.

Hladna prha in veliko razočaranje

Tudi naša bralka Staša Horvat je verjela in bila prepričana, da bo njena poroka nekaj nepozabnega. In tudi bo, o tem smo prepričani.

Profimedia

Toda le nekaj mesecev pred načrtovanim obredom sta s partnerjem doživela hladno prho in veliko razočaranje, ki se ob tem mešata še z veliko mero besa in slabe volje. Načrt, ki sta ga več mesecev pilila Staša in njen srčni izbranec, je čez noč padla v vodo. Vse se je porušilo kot hišica iz kart.

Krivec pa ...? Naša bralka je prst usmerila v hotel City Maribor in v nadaljevanju na izčrpen način pojasnila, zakaj se počuti zavedeno, prevarano in izdano. V hotelu se medtem branijo obtožb in poudarjajo, da Horvatova ni na iskren, pošten in celovit način predstavila celotne zgodbe.

"Več kot leto dni nazaj sva se s partnerjem s hotelom City Maribor dogovorila, da bova imela pri njih v mesecu juliju 2023 civilni obred. Ta naj bi potekal na hotelski terasi. Poslali so nama ponudbo, v kateri je bilo navedeno, da morava vnaprej plačati 150 evrov za pripravo prostora za obred ter cenik pijače in hrane. Ponudbo sva sprejela in plačala akontacijo. Celoten pogovor je potekal s takratno zaposleno zadolženo za poroke. Opravljen je bil tudi osebni sestanek, kjer smo vse to še dodatno dorekli. Plačala sva akontacijo za civilni obred in s tem je bil naš dogovor tudi uradno potrjen," je svojo zgodbo začela opisovati Staša Horvat.

Premislili so si tri mesece pred poroko

Po sklenjenem dogovoru ji je kakopak odleglo, vsaj eno od številnih skrbi, ki so povezane s poroko, je lahko dala na stran. Toda tedaj se ni zavedala, da se bo leto dni kasneje vse skupaj sprevrglo v pravo nočno moro. Čeprav so zaljubljenca v hotelu opozorili, da bi se cena hrane in pijače zaradi inflacije lahko minimalno spremenila, jima menda "nikoli niso bili omenjeni nikakršni drugi stroški".

Profimedia

"Dogovor je bil v veljavi od lanskega februarja in vse do 14. marca, tri mesece pred poroko, so si v hotelu City Maribor preprosto premislili," je bralka Staša začela opisovati stresni preobrat, za katerega je Horvatova izvedela šele po svojem poizvedovanju, če je vse tako, kot je bilo dogovorjeno že pred meseci. 

Držijo se tega, kar ponudijo

"Želela sem se dobiti na sestanku, na katerem bi dorekli okrasitev prostora. In v kolikor ne bi vprašala za sestanek, bi za preklic dogovora verjetno izvedela šele par tednov do poroke. Gospa Katja je vmes zapustila City in njeno mesto je prevzel novi zaposleni. Slednjemu sem poslala tudi vse pogovore že v avgustu 2022, tako da je bil z našim dogovorom tudi on seznanjen," je pripovedovala razočarana Staša in ponudila tudi vpogled v elektronsko sporočilo iz avgusta 2022, v katerem je novi zaposleni v hotelu zapisal: "Pozdravljeni, potrjujem vaš termin za obred. Pri nas delamo po sistemu, kar ponudimo, tega se držimo."

Toda v hotelu City Maribor se niso držali tega, kar so ponudili, trdi Horvatova in dodaja, da so dogovoru navkljub od bodočih mladoporočencev, ki sta se želela poročiti na njihovi terasi, tri mesece pred obredom zahtevali občutno več in postavili nemalo novih pogojev.

"Povedano mi je bilo, da pogostitev zgolj s pijačo več ni možna, ampak moramo obvezno pri njih vzeti še hrano ter plačati najem terase v višini 1500 evrov. Dodatno so mi še povedali, da akontacija, ki sva jo plačala, dejansko ni 'prava akontacija' ter da nimamo med sabo podpisane nobene pogodbe, zato dogovor, ki smo ga imeli več kot leto dni, v resnici ne velja," je opisala ogorčena bralka Staša, ki pa je prepričana, da je pravica na njeni strani. In jo bo tudi poskušala poiskati.

Profimedia

"To seveda pravno gledano ne drži. Z njihove strani nama je bila dana ponudba, ki je vsebovala vse bistvene sestavine pogodbe. To ponudbo sva sprejela, tako da je bila pogodba dejansko sklenjena, kljub temu, da ni bila podpisana. Povedali so še, da v kolikor se z novo ceno in novimi zahtevami ne strinjava, nama bodo 150 evrov vrnili in so potem svojo dolžnost do naju opravili. V hotelu se izgovarjajo, da ponudba za njih ni pravno zavezujoč dokument. Ampak v državi veljajo isti zakoni za vse nas. Tudi v splošnih pogojih imajo navedeno naslednje: 'Pogodba je sklenjena, ko hotel prejme pisno potrdilo s strani gosta in ko hotel pošlje potrditev rezervacije gostu'. Potrditev rezervacije za civilni obred sva midva iz njihove strani prejela."

Pod drobnogledom tržnega inšpektorata

Kot smo izvedeli, je celotno zadevo pod drobnogled že vzel tržni inšpektorat. V hotelu City Maribor so svojima nesojenima strankama medtem že vrnili akontacijo in zanje je "zadeva zaključena". Za Stašo in njenega partnerja pač ne. "V hotelu City Maribor so naju zavedli in prevarali. Povzročili so nama nemalo stroškov in dodatno delo, saj morava tri mesece pred poroko najti nov prostor za civilni obred," je zaključila razočarana Staša.

Profimedia

Ne glede na zgoraj zapisano in ne glede na vse prebrane izjave je vedno tako, da ima vsaka medalja dve plati. Po dodatne odgovore smo se napotili tudi na hotel City Maribor, kjer so ponudili nekoliko drugačno zgodbo. Trdijo, da določene navedbe njihove nesojene stranke sicer držijo, a jih še kako moti, da Staša Horvat - tako v vodstvu hotela - ni predstavila celotnega ozadja in naj bi zamolčala nekatera ključna dejstva.

V nadaljevanju na željo vodstva hotela City Maribor njihov odgovor objavljamo v celoti.

Hotel City Maribor

Na odgovor hotela se je vnovič odzvala tudi Staša Horvat, tudi njen odgovor objavljamo v celoti:

Staša Horvat

Kdo ima prav in kdo ne, bodo presojani ustrezni organi. Čeprav bi bilo, jasno, tako bolj primerno kot tudi bolj spodobno, da bi se takšne težavice in zapleti reševali za štirimi stenami ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol