R.S. | 8. 4. 2023, 14:39

Uporabnike Appla čakajo številne novosti: poglejte, kaj se bo spremenilo

Profimedia

Posodobitve so bili deležni tudi Avstrijci, Hrvati, Čehi, Madžari in Poljaki.

Slovenski uporabniki Applovih naprav so v petek dobili posodobljeno verzijo Zemljevidov, ki prinaša nekatere nove (hitrejše in natančnejše) funkcije, poroča N1

Bolj človeška Siri? 

Spremembe bodo vidne pri podajanju navodil, ki jih uporabniku med vožnjo prebere Siri. Njen govor bo po novem bolj naraven in podoben človeškemu govoru. Siri nas ne bo več opozorila, da moramo zaviti čez "200 metrov", temveč bomo odslej zavijali "pri naslednjem semaforju". Prav tako nas bo Siri že vnaprej opozorila, na kateri vozni pas se moramo razporediti, da bomo v naslednjem križišču lahko zavili.

Profimedia

Posodobljeni Applovi Zemljevidi bodo voznike opozarjali tudi na prometne nesreče, kontrole hitrosti in semaforje. Vse to bodo storili prek glasovnega upravljanja, kar pomeni, da vozniku med vožnjo ne bo treba poseči po telefonu. 

Spremenjen bo tudi videz Zemljevidov. S funkcijo Look Around bodo uporabniki lahko gledali interaktivne posnetke ulic v visoki ločljivosti, prav tako pa posodobitev ponuja tridimenzionalni pogled na zemljevid.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol