A. B. | 7. 12. 2022, 19:00

"Hvala vsem! Vaša pomoč nas je zelo ganila. Hrano in higienske potrebščine še zbiramo ..."

Uredništvo

Na Metropolitanu do vključno 9. decembra za družine v stiski zbiramo hrano in potrebščine, s katerimi jim bomo olajšali vstop v novo leto. Glas, ki se je razširil z dobro besedo, je povezal poslovno stavbo, v kateri je naše uredništvo. Ne bi mogli biti bolj hvaležni za vse dobre ljudi, ki so prišli k nam.

Na uredništvu Metropolitan smo z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) zgradili Mesto dobrodelnosti. Vse do vključno 9. decembra so naša dobrodelna vrata odprta, zbiramo namreč hrano za pomoči potrebne družine.

Presenetili nas niste le vi, dragi bralci, temveč tudi zaposleni vseh podjetjih v naši poslovni stavbi.

S čim smo prebudili vašo dobrodelnost?

Glas, ki se je razširil po naši stavbi, je vse do naše redakcije prinesel toplino in zgodbe, zaradi katerih smo znova potrdili svoj namen. V trenutkih, ko vidimo, da ljudje stopijo skupaj in znajo pomagati drug drugemu, se šele zavemo, kako pomembna je topla roka, ki jo ponudimo človeku v stiski. In veseli nas, da nam je uspelo v ljudeh vzbuditi sočutje. Skupaj zagotovo zmoremo več. 

Uredništvo/fotomontaža

"Ko sem slišala, da se je glas razširil med zaposlenimi v naši poslovni stavbi, sem začutila ta praznični dobrodelni duh, ki je prišel do ljudi z velikim srcem. Ne samo tisti, ki imajo vsega na pretek in srčno odstopijo delček ljudem v stiski, ampak tudi tisti, ki sami nimajo presežkov, so priskočili na pomoč. Ljudje, ki so se že kdaj v življenju soočali s primanjkljaji in so bili v stiski, so radodarno in brez pomislekov odhiteli v trgovino ter napolnili vrečo z dobrotami," je o ganljivih dejanjih vseh zaposlenih povedala naša odgovorna urednica Metropolitan.si, Anja Kovačič. 

Kako veste, da bo darovano prišlo v prave roke?

V akciji skupaj z ZPMS zbiramo predvsem hrano, ki lahko brez hladnega skladiščenja zdrži več dni. Pri tem gre predvsem za produkte, ki jih družine pogosteje močno potrebujejo, hvaležni bomo tudi za higienske potrebščine, te namreč družinam v stiski predstavljajo prav tak zalogaj kot hrana, saj so ti izdelki običajno še dražji.

Uredništvo

Pika Jamšek, mag. soc. del. in strokovna sodelavka ZPMS, nam je pojasnila celotno pot od naše redakcije do prejemnika: "Hrano bomo odnesli na sedež ZPMS, krovne organizacije 112 društev in zvez po Sloveniji. Z našimi članicami smo vsakodnevno v stiku, sporočajo nam potrebe, prepošiljajo prošnje družin …"

"Tista društva, ki v zadnjih tednih izražajo potrebo po hrani v svojem okolju, bomo obvestili o donaciji, ki jo bodo prišli prevzet k nam v Ljubljano," je povedala Jamškova.

Glede na potrebe vsako društvo hrano razdeli med 'svoje družine': "Društva na lokalni ravni sodelujejo s šolami, vrtci, centri za socialno delo, tako da so informacije o družinah preverjene in potrjene iz različnih virov."

Kako nas najdete? Preverite na spodnjem videoposnetku.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord