N. V. | 4. 8. 2023, 14:29

Oglasila se je Urška Klakočar Zupančič: pretresena je nagovorila svojce smrtnih žrtev v poplavah

Profimedia/Facebook/Robert Golob/fotomontaža

"Z mislimi sem z vsemi ljudmi na kriznih območjih," je dejala predsednica državnega zbora.

Slovenijo so zajele izjemne padavine. Naravne ujme so že zahtevale žrtve: tako življenja posameznikov kot tudi gmotne.

Ob poplavah in izrednih razmerah, ki so zajele našo državo, se je oglasila predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. Priznala je, da je pretresena: "Pretresena sem, ko vidim, kakšna je neizmerna moč narave in kaj vse je uničeno. Z grozo gledam posnetke poplav, uničenih hiš, cest in ostale infrastrukture. Vsaka smrtna žrtev je preveč."

Nagovorila je svojce vseh smrtnih žrtev v poplavah: "Vsem svojcem smrtnih žrtev v osebnem imenu in imenu vseh poslank in poslancev Državnega zbora Republike Slovenije izrekam iskreno sožalje ter sočutje vsem, ki so jih poplave prizadele in oškodovale."

"Z mislimi sem z vsemi ljudmi na kriznih območjih," je dejala.

Vremenoslovci napovedujejo nadaljevanje obsežnih padavin

Meteorologi opozarjajo, da padavinski dogodek še zdaleč ni končan, smo nekje na sredini. Zato spremljajte radarsko sliko padavin in ostanite v zaprtih prostorih.

"Stopimo skupaj in si pomagamo," nagovarja predsednica državnega zbora in opominja, naj ne pozabimo na šibkejše v naši družbi, otroke, starejše in živali. Pravi, da zdaj ni čas za politične delitve, "zdaj je čas združevanja in tovarištva"

Borut Živulovič/Bobo

Izrekla je tudi podporo in čestitke vsem gasilcem, civilni pomoči, posameznikom, slovenski vojski ter ministroma za okolje in prostor ter obrambo in njunima ekipama, ki se borijo in pomagajo ljudem na prizadetih območjih.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord