Uredništvo | 5. 1. 2024, 22:24

Urška Klakočar Zupančič spregovorila o zamerljivosti Roberta Goloba in pojasnila, ali mu je kdaj svetovala glede Tine Gaber

Borut Živulovič/Bobo

"Mene hvala bogu ne bodo dali na pravo grmado, bom pa gorela drugače," je v najnovejšem intervjuju dejala predsednica državnega zbora.

Predsedbico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič so v intervjuju za POP TV vprašali tudi o tem, ali je predsedniku vlade kdaj svetovala glede njegove partnerice Tine Gaber. To je odločno zanikala in dejala, da se sama v zasebne zadeve ne vtikuje.

24ur.com/posnetek zaslona

V intervjuju je med drugim razkrila, kakšen je njen pogled na karikaturo, na kateri so jo upodobili z razgaljenim oprsjem, in kaj si misli o verbalno nasilni komunikaciji v parlamentu ter odgovorila na vprašanje, ali je Robert Golob zamerljiv človek.

Karikatura je ni prizadela

Klakočar Zupančičeva je novinarki uvodoma zaupala, kje so meje, ki jih sama ne bi prestopila: "Svoja lastna načela in pravni okvir, kot ga imamo postavljenega."

Da ima zdrav pogled na satiro, je pokazala z odgovorom, da je karikatura v časniku Delo, kjer so predsednico Natašo Pirc Musar, zunanjo ministrico Tanjo Fajon in njo upodobili z razgaljenim oprsjem, ni prizadela. Medtem, ko sta tako predednica kot ministrica zaradi karikature javno izrazili nezadovoljstvo, je Klakočar Zupančičeva dejala: "To je satira in mislim, da jo je treba tako tudi jemati."

Delo/Omrežje X

Orožje prinese samo še več gorja

Kot nasprotnica neprimerna komunikcije v državnem zboru, je dejala, da lahko kritično komuniciramo "tudi tako, da se ne spuščamo v besedne greznice". Ob tem je pojasnila: "Če je verbalno nasilje dovoljeno v parlamentu, potem se to nasilje seli še kam drugam." Na vprašanje, kako se strinja z načinom komunikacije, kakršen je na primer pozivanje k oboroževanju Janeza Janše, je odgovorila, da se ji zdi neprimerno, če se na kakršen koli način kaže orožje.

"Orožje nikoli ne bo odgovor na naše stiske. Vedno nam bo prineslo več gorja," je še dejala predsednica državnega zbora.

"Vsak človek je do neke mere zamerljiv"

Spregovorila je tudi o junakinjah svojih romanov Gretin greh in Sibilina sodba, ki sta po njenih besedah svobodomiselni in želita živeti, tako kot si sami želita. "Zagotovo je nekaj mene v njiju dveh. Mene hvala bogu ne bodo dali na pravo grmado, bom pa gorela drugače, recimo na Twitterju, Facebooku," je dejala.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Na vprašanje, ali je Robert Golob zelo zamerljiv človek, je odgovorila diplomatsko: "Vsak človek je do neke mere zamerljiv." Dejala je, da ima sama svoj način razmišljanja in svoja lastna načela, in pojasnila, da ve zakaj je vstopila v politiko in zatrdila, da bo tako tudi ostalo. 

Kratki stiki pri komunikaciji

V nadaljevanju intervjuja, ki je v celoti objavljen na spletni stani 24ur.com, je med drugim povedala tudi, kakšen je po burnih zadnjih mesecih v največji koalicijski stranki njen odnos s predsednikom vlade, kako vidi padec priljubljenosti stranke, ki ga je označila za razočaranje in pojasnila, sama meni, da je morda prišlo do kratkih stikov pri komunikaciji, tudi z mediji.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol