Uredništvo | 3. 10. 2023, 20:12

Urška Klakočar Zupančič v Gruziji v rahlo drugačni barvni kombinaciji, vam je všeč? (FOTO)

Profimedia

Da ima predsednica državnega zbora rada rdečo barvo, že vemo. Tokrat se je odločila za dodatno popestritev.

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič se je zadnje dni mudila na uradnem obisku v Gruziji, kjer jo je sprejel predsednik parlamenta Šalva Papuašvili. Razpravljala sta o aktualnih temah, pozdravila dobre odnose med državama ter dodala, da obstaja še veliko priložnosti za okrepitev dvostranskega, zlasti gospodarskega sodelovanja.

Urška Klakočar Zupančič in gruzijski kolega Šalva Papuašvili.

Urška Klakočar Zupančič in gruzijski kolega Šalva Papuašvili.

Parlament Gruzije
Parlament Gruzije

Skupaj z delegacijo se je v okviru uradnega obiska ločeno srečala tudi z gruzijskim premierjem Iraklijem Garibašvilijem, v pogovoru z njim pa je izpostavila pomen ohranjanja dobrih odnosov med državama ter evropsko perspektivo Gruzije, pri čemer mora slednja ohraniti zavezanost k reformam.

Fotografija z gruzijskim premierjem Iraklijem Garibašvilijem.

Fotografija z gruzijskim premierjem Iraklijem Garibašvilijem.

Vlada Gruzije

Na spletni strani državnega zbora so objavili tudi serijo fotografij z obiska predsednice DZ v gruzijski prestolnici. V oči takoj pade njena rdeče-črna obleka z zapetim ovratnikom, ki jo je Klakočar Zupančičeva izbrala za uradno srečanje. Na eni od fotografij jo lahko vidimo tudi v zanimivem črno-sivem pletenem plašču (ob katerem bi lahko marsikdo pomislil, da gre za Draž pletenine), ki ga je nosila čez dolgo obleko. Nekoliko krajši sprednji del dolgega ogrinjala je razgibanemu stajlingu dodal še pridih asimetričnosti.

Vlada Gruzije

Slovenska delegacija se je v Tbilisiju med drugim srečala tudi z vodstvom Nadzorne misije EU v Gruziji. Poleg predsednice DZ so delegacijo sestavljali še generalna sekretarka DZ Uršula Zore Tavčar ter poslanca in člana skupine prijateljstva z Gruzijo, Matej Tonin (NSi) in Aleksander Prosen Kralj (Svoboda).