D. D. | 9. 8. 2023, 10:23

Ursula von der Leyen že prispela v Slovenijo, ogledala si bo prizadeta območja (FOTO)

Bobo

Predsednica Evropske komisije je že prispela v Slovenijo, da si bo od blizu pogledala stanje v naši državi po katastrofalnem neurju. Spremlja jo evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič. 

V okviru obiska bodo razpravljali o načinih, kako lahko Evropska unija najučinkoviteje podpre sanacijo in obnovo območij ter izvajanje preventivnih ukrepov, da se podobna katastrofa ne bi ponovila. Ursula Von der Leyen se je na Brdu pri Kranju že sestala s predsednikom vlade Robertom Golobom, nato pa si bosta iz helikopterja ogledala nekatera prizadeta območja. Obiskala naj bi Komendo, Mengeš, Kamnik, Luče, Ljubno ob Savinji, Mozirje in Črno na Koroškem. 

Obisk je predsednica Evropske komisije začela na Brdu pri Kranju.

Obisk je predsednica Evropske komisije začela na Brdu pri Kranju.

Bobo

Obisk bo predsednica Evropske komisije zaključila v naši prestolnici, kjer se bo srečala s predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič, se pogovarjala s predsednico države Natašo Pirc Musar, nagovorila pa tudi državni zbor, ki se bo sešel na izrednem zasedanju. 

Spomnimo, Slovenija je takoj po ujmi zaprosila za pomoč prek mehanizma EU za civilno zaščito. Kot so poudarili v Bruslju, je Evropska unija pomoč mobilizirala takoj. V Sloveniji imajo tudi že predstavnika EU, ki v štabu civilne zaščite Slovenije koordinira pomoč EU na terenu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord