27. 8. 2022, 18:50 | Vir: STA

V Črni gori množična zastrupitev turistov, zboleli tudi Slovenci

Profimedia/fotomontaža

Bolnišnice so polne bolnikov, ki so zastrupljeni ...

V enem od hotelov v Budvi, ki je bil pred časom zaprt zaradi neupoštevanja zdravstvenih in sanitarnih predpisov, se je 96 tujih turistov zastrupilo s hrano. Gre za turiste iz Poljske, Italije, Slovaške, Hrvaške in Slovenije.

Morali so v bolnišnico

V petek zvečer so v splošno bolnišnico Kotor zaradi driske in bruhanja pripeljali okoli 30 pacientov, je potrdil direktor bolnišnice Davor Komburović. Paciente so oskrbeli, opravili diagnostiko in jih po terapiji odpustili, je dodal.

Turisti so zaradi prebavnih težav poiskali zdravniško pomoč v bolnišnicah na Cetinju, v Baru in Kotorju. Nekateri so namreč potovali po državi in so pomoč poiskali v zdravstvenih ustanovah v različnih mestih.

Množična zastrupitev

Uradne potrditve množične zastrupitve s strani pristojne inšpekcijske službe in Inštituta za javno zdravje še ni, pomoč svojim državljanom nudijo tudi tuja veleposlaništva.

V občini Budva pa so potrdili, da je prišlo do zastrupitve s hrano in da so gostje gostinskega lokala zaradi prebavnih težav poiskali pomoč v zdravstvenih ustanovah. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.