N. V. | 22. 6. 2023, 11:08

Policija o pretresljivih okoliščinah smrti otroka v avtomobilu: v hiši matere nesrečnega fantka našli ... droge!

Aleksandra Saša Prelesnik

Policisti so razkrili več informacij o tragičnem dogodku.

V torek okoli 13. ure so reševalci oživljali otroka v Sv. Lovrencu. Policisti so ugotovili, da obstaja sum za povzročitev smrti iz malomarnosti. Med postopkom nadaljnjega zbiranja podatkov so ugotovili, da je otrok v avtomobilu umrl zaradi dolgotrajne izpostavljenosti soncu.

Mama je otroka zanemarjala

Še isto popoldne so policisti Policijske uprave Celje prostost odvzeli dvema osebama, osumljenima storitve kaznivega dejanja povzročitev smrti iz malomarnosti. Obe osebi, mati otroka in njen partner, sta še v policijskem pridržanju in bosta v nadaljevanju privedeni k preiskovalnemu sodniku.

Profimedia

Včeraj so policisti na njunem naslovu bivanja ter tudi na drugih lokacijah opravili hišne preiskave, z nekaterimi nadaljujejo še danes.  

V hiši so našli droge

Policisti bodo podali še kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za  izdelavo prepovedanih drog.

Prav tako bosta ovadena zaradi suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje.

V preteklosti so policisti obe osebi že obravnavali. Eno od njiju so obravnavali zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter tudi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Drugo osebo so obravnavali zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja.

Mati ima še več otrok

Mati otroka, ki je umrl v avtomobilu, ima z nekdanjim partnerjem še več otrok, so povedali policisti. S partnerjem, ki je prav tako ovaden, pa ni imela nobenega otroka.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord