P.M. | 14. 11. 2022, 18:08

V Kamniku bodo naredili konec tovrstnemu početju: padla bo tudi ovadba

Profimedia/Facebook/E.L./fotomontaža

Očitno nekomu ni mar za pozive k ohranitvi tako pomembnega naravnega bogastva.

Kamniški jamarji, ki so lanskega avgusta ob izviru Kamniške Bistrice namestili table s pozivom obiskovalcem, naj se ne kopajo v izvirski vodi, bodo ovadili neznanca, ki je ukradel oziroma uničil tablo obešeno na smreki. Omenjene table so bile že večkrat tarče vandalizma, navaja Kamnik Info.

Na svoji spletni strani so jamarji zapisali: “Ob ogledu izvira Kamniške Bistrice smo opazili, da rumene table, ki mimoidoče prosi naj se ne kopajo v reki, ni več na smreki."

Tabla je bila na občinski parceli

Tablo so prostovoljno postavili in je last občine Kamnik, ima pa tudi ustrezno dovoljenje za postavitev, pravijo jamarji. "Smreka, na katero smo namestili tablo, raste na občinski parceli. Zaenkrat še neznanega storilca bomo ovadili na kamniški policijski postaji in upamo, da se bo v čim krajšem času znašel na nekajmesečni hladni terapiji.” so opozorili.

Uporaba reke za zabavo

Ob tem pravijo, da se nekateri na tovrstna dobronamerna in znanstveno podkrepljena opozorila jamarjev in naravovarstvenikov preprosto požvižgajo. Izvir reke Kamniške Bistrice namreč uporabljajo kot "poligon za izvajanje svojih komercialnih dejavnosti", kot pravijo. 

K zapisu so dodali tudi nedavno Facebook objavo (zgoraj) enega od ueležencev takšnih team-buildingov, ki uničujejo naravo. "S tem se tudi brezsramno bahajo," so še zapisali.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord