R.S. | 25. 9. 2022, 07:00

V katerem slovenskem mestu so se najbolj podražila rabljena stanovanja? (In ne, to ni Ljubljana)

Profimedia

Nepremičnine postajajo vse dražje. V zadnjih letih so se najizraziteje zvišale cene rabljenih stanovanj, sledile so cene rabljenih družinskih hiš in novih stanovanj. 

Stanovanjske nepremičnine so bile v 2. četrtletju na četrtletni ravni višje za 3,5 odstotka, na letni pa za 15,6 odstotka. Število prodaj rabljenih stanovanj je upadlo za desetino, medtem ko se je prodaja rabljenih družinskih hiš v enakem deležu povečala, poroča Surs. 

Rabljena stanovanja so se v tej primerjavi najizraziteje podražila v Mariboru (za 4 odstotke), sledile so podražitve v Ljubljani (za 2,6 odstotka) in v preostali Sloveniji (za 2,5 odstotka).

Najizraziteje so se zvišale cene rabljenih stanovanj, sledile so cene rabljenih družinskih hiš in novih stanovanj. Cene novih družinskih hiš pa so se znižale.

Profimedia

V primerjavi z istim četrtletjem prejšnjega leta, ko smo zaznali rekordno število prodaj rabljenih stanovanjskih nepremičnin (3.927), je tokrat število prodaj upadlo že drugo četrtletje zapored. Prodanih je bilo namreč približno 3.300 rabljenih stanovanjskih nepremičnin, skupna vrednost prodaj pa je bila 434 milijonov evrov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.