R. K. | 28. 12. 2022, 17:45 | Vir: STA

V Kranju uspešno odstranili nevarnost, ki je nastala zaradi požara v Majdičevem mlinu

Bobo/Facebook/Gašper Gantar/fotomontaža

Zgodovinski objekt v središču mesta, kjer je septembra zagorelo, je propadal že od druge svetovne vojne. Požar pa je vse skupaj še precej poslabšal.

Stara cesta v bližini pogorišča zapuščenega gospodarskega poslopja Majdičev mlin v Kranju je spet odprta, so sporočili iz Mestne občine Kranj. Kot so pojasnili, so z okoljskega inšpektorata sporočili, da je zavezanec izvršil odločbo, odstranil nevarne dele objekta in preprečil vstop vanj z javne površine, zato zapora ni več potrebna.

Objekt, ki stoji na izstopajoči lokaciji ob vstopu v mestno jedro, je postal nevaren po jesenskem požaru, v katerem je notranjost v celoti zgorela. Že pred požarom je bil vrsto let zapuščen, propadal pa je praktično vse od druge svetovne vojne.

Facebook/Andy Ray/posnetek zaslona

Stavba z bogato zgodovino

Konec septembra je požar uničil znamenito leseno konstrukcijo objekta. Kot je po požaru povedal lastnik Bor Zgonc, je možna le njegova delna rušitev, saj je morala stena, ki si jo objekt deli s sosednjim stanovanjskim objektom, ostati.

Stavba znana kot Majdičev mlin ima bogato zgodovino. Nekoč je bil tam največji mlin v času Avstro-Ogrske, kjer so moko mleli že pred 150 leti in jo izvažali tudi v druge dele tedanje države. Mlin je vodila podjetna družina Majdič, po kateri se tudi imenuje.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol