N. V. | 20. 12. 2022, 16:58

V Ljubljani bodo zgradili novo zavetišče za brezdomce. Videti bo razkošno, poglejte (FOTO)

Tina Kosec/Bobo

V mestnem jedru se zadržuje čedalje več brezdomcev, zato se je občina odločila pristopiti in rešiti težavo.

V središču Ljubljane se zadržuje čedalje več brezdomcev, s tem pa na Mestno občino Ljubljana leti vedno več pobud s strani meščanov, naj ukrepajo glede te situacije, saj se več ne počutijo varne.

Po poročanju portala Ljubljanainfo je eden izmed njih na Servis pobude meščanov nedolgo nazaj zapisal: "Spravite brezdomce z ulic, ker se ne počutim varno. Zakaj jim ne date doma? Toliko kot se gradi stanovanj v Ljubljani, pa jim ne morete dati nekaj stanovanj po dostopni ceni? Zakaj mora stanovanje v Ljubljani stati pol milijona evrov? Stanovanje je življenjska potrebščina, ne luksuz ali naložbena 'commodity'."

Mestna občina se je na tovrstne opazke sicer vsakokrat odzvala z odgovorom, da omenjeno problematiko nadzira in se trudi z ukrepi za preprečevanje revščine. Šlo je za precej abstrakten odgovor, ki pa končno dobiva svojo podobo: na svoji spletni strani so sporočili, da so začeli gradnjo novega zavetišča za brezdomce.

Poglejte, kako bo videti

Zavetišče bodo zgradili na Poljanski ulici. Stavba bo zasnovana kot atrijski blok s štirimi nadstropji. V pritličju je predvidena jedilnica, sanitarije in skupni prostori, v prvem nadstropju prenočišča, v drugem, tretjem in četrtem nadstropju pa bivalne enote. 

Arhiv Mestne občine Ljubljana

Po poročanju omenjenega portala naj bi župan občine Zoran Janković dejal, da se bodo v "prvem nadstropju nahajala skupna ležišča, ki bodo deljena na moške in ženske. Preostalih šest nadstropij pa bodo bivalni prostori namenjeni nujnim bivalnim enotam, jih jih bodo prejeli vsi tisti, ki napredujejo po rang lestvici". Poleg tega naj bi se tudi trudili z zaposlovanjem brezdomcev

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord