R.S. | 22. 9. 2022, 14:42

V Ljubljani prijeli moškega, ki je pred osnovno šolo nadlegoval otroka

Fotomontaža/CURK ARHITEKTURA/Facebook/Nederlandistika Ljubljana - Neerlandistiek Ljubljana

Kršitelj naj bi imel hude zdravstvene težave, v preteklosti pa je že bil obravnavan za premoženjska kazniva dejanja in prekrške o javnem redu in miru.

V okolici ljubljanske osnovne šole Kolezija naj bi se nahajal moški, ki je nadlegoval otroke ter jih vabil v avto, poroča Svet24. Malček naj bi se pred njim zatekel v knjižnico. Incident se je zgodil v okolici OŠ Kolezija. "Ravnateljica je tudi obvestila policijo, ki je to osebo tudi prijela. Primer se je uspešno rešil in to je vse," je povedal ravnatelj OŠ Vič, ki je zavrnil namigovanja, da se je incident zgodil tudi pri njih.

Facebook/CURK ARHITEKTURA

"O tem sem obvestil starše otrok in zaposlene, pa tudi z otroki se bodo na razrednih urah pogovorili učitelji. Da ne smejo z neznanci, z nikomer, v katero koli vozilo, pa s čimer koli jih že vabijo," je še dejal. 

Otroka je nagovoril na cesti pred šolo

Policisti so bili o dogodku obveščeni v torek popoldan, neznanec pa naj bi otroka nagovoril na cesti pred šolo. "Že naslednje jutro je bila ugotovljena identiteta osebe. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da v konkretnem primeru ne gre za sume kaznivega dejanja. Policisti zoper osebo vodijo postopek zaradi kršitve določil zakona o javnem redu in miru," pojasnjuje tiskovni predstavnik ljubljanske policijske uprave Tomaž TomaževičKršitelj naj bi imel hude zdravstvene težave.

"Oseba je bila v preteklosti že obravnavana za premoženjska kazniva dejanja in prekrške o javnem redu in miru, ne pa za tovrstne dogodke," še pravi Tomaževič.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol