Uredništvo | 4. 8. 2023, 13:03

V Ljubljani sirena za nevarnost, na uradni turistični strani pa objava o "čarih deževnega glavnega mesta"

Twitter/Visit Ljubljana

Gre za neslano šalo ali časovno zelo slabo načrtovanje objave, se sprašujejo sledilci Visit Ljubljana (Obiščite Ljubljano) na Twitterju.

Na območju Ljubljane trenutno poplavljata Sava v Tacnu in Gradaščica v zgornjem toku, zaradi velike nevarnosti, da Sava prestopi bregove dolvodno od Tacna, pa se je v prestolnici oglasila celo sirena. Zaradi strahu pred deročimi rekami tudi marsikje drugje po državi vladajo izredne razmere. 

Da bi domov prišli varno, se tisti, ki delajo v slovenski prestolnici, iz službe odpravljajo predčasno. Medtem pa so se na uradnem ljubljanskem turističnem portalu Visit Ljubljana na Twitterju oglasili z zelo nenavadno objavo: "Z dežjem poljubljena Ljubljana. Čar mesta ne pozna meja - tudi pod dežnimi kapljami stojijo zgradbe pokonci in razkazujejo svojo brezčasno lepoto," so zapisali v angleškem jeziku.

Twitter/Visit Ljubljana/posnetek zaslona

"Vi to resno," je bil le eden od komentarjev, ki se jim je takšna objava zdela popolnoma neokusna in časovno neprimerna. "Mesto poplavlja, vi pa takole? Sramota!" se je oglasil nekdo drug. 

Glede na to, da je v Sloveniji in v prestolnici trenutno na tisoče tujih turistov, ki ne spremljajo slovenskih poročil, bi bilo pričakovati, da bi za njih na svojih družbenih medijih izdali opozorilo, da naj ne potujejo iz mesta. Predvsem pa, da naj zaradi številnih nevarnosti nikar ne hodijo na obrobje Ljubljane.

Po naši objavi so Visit Ljubljana kasneje svojo prvotno objavo izbrisali in izdali opozorilo o poplavah na širšem območju Ljubljane.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord