A. B. | 15. 3. 2023, 07:33

V okolici Maribora prebivalci živijo v nemogočih razmerah: po vseh teh letih še vedno nimajo kanalizacije

Fotografija je simbolična.

Profimedia

V Mestni četrti Brezje-Dogoše-Zrkovci si nekateri občani ne znajo niti predstavljati, kaj pomeni živeti s kanalizacijo. Kaj je o tem povedal predsednik sveta mestne občine?

Oton Štrucl, predsednik sveta Mestne četrti (MČ) Brezje-Dogoše-Zrkovci je za BKTV razložil, da se z napredkom in razvojem MČ v zadnjih letih ne morejo pohvaliti. "Občutek imamo, in tudi kolegi zunaj centra se strinjajo, da se nas zelo malo upošteva," je povedal in razložil, da se projekti, četudi so bili sprejeti v proračunu, le redko uresničijo. S tem, ko se projektov ne izvede, se jih umakne iz proračuna, zato se vrtijo v začaranem krogu. 

Mestna četrt Brezje-Dogoše-Zrkovci.

Mestna četrt Brezje-Dogoše-Zrkovci.

Spletna stran/Mestna občina Maribor

Okoli deset hiš brez kanalizacije

Brezje, Dogoše in Zrkovci so ene od najstarejših vasi in so nastale pred Mariborom, saj se omenjajo že leta 1161, lahko preberemo na spletni strani MČ. Pohvalijo se, da v MČ ležijo infrastrukture širšega družbenega pomena, med drugim tudi glavni kanalizacijski zbiralnik za mesto Maribor. "Ne samo da je tukaj čistilna naprava, temveč so tudi vsi kolektorji, ki vodijo prek naše mestne četrti, zaradi česar se prebivalci večkrat potožijo, da smrdi iz kanalizacije," je razložil. 

Največji problem je namreč v tem, da v ulici Za peklom okoli deset hiš še vedno nima kanalizacije, zaradi česar živijo v nemogočih razmerah. Smradu se je težko znebiti, zato so predlagali gradnjo razbremenilnika, s čimer bi bile razmere vsaj delno lažje.

Profimedia

Z občino redno komunicirajo, a Štrucl razlaga, da preveč projektov in nujno potrebnih razvojnih predlogov ostane pri obljubah. "Imamo občutek, da bi lahko na našem koncu res več projektov uresničili. Ne zdi se nam, da imamo velike želje," je iskreno priznal in dodal, da je razlog za neuresničitev vedno enak: "Ni denarja."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol