R. K. | 19. 9. 2022, 15:10 | Vir: STA

Česa se je po vdoru na RTV in Državno volilno komisijo lotil Ladislav Troha?

Bobo

Pojoči major bi v novi funkciji izpolnjeval program Osveščenih prebivalcev Slovenije, ki predvideva tudi sprejem nove družbene pogodbe oz. ustave.

V predsedniško tekmo se tri dni pred uradnim začetkom kampanje podaja tudi Ladislav Troha, ki meni, da je skrajni čas, da se v Sloveniji zgodijo korenite spremembe. Troha bo za kandidaturo zbiral podpise volivcev, kljub kratkemu roku pričakuje, da jih bo zbral brez težav. K sodelovanju pa vabi vse, tudi zdajšnje oblastnike, je dejal.

Troha meni, da se morajo v Sloveniji zgoditi korenite, pozitivne, trajnostne družbene in politične spremembe, ki se niso zgodile po letu 1990. "Stara oblastniška struktura se je preoblekla v barve demokrature in v bistvu vse poteka tako, kot je do tedaj, samo na skrivaj," je dejal.

Troha bi sprejemal novo ustavo

Podpirajo ga Osveščeni prebivalci Slovenije, katerih program je prevzel. Ta ima ključnih pet točk, ki jih je po mnenju Trohe treba uresničiti. "Najprej stopiti skupaj, usposobiti organe pregona, da najprej naredijo svoje delo, da vse odgovorne, še posebej za zadnji dve leti, spravijo pred obličje pravične pravne države," je dejal.

Bobo

Program predvideva sprejem nove družbene pogodbe oz. ustave. "V katero bo vgrajena prvinska karantanska vladavina ljudstva, sloneča na treh stebrih iniciativa, referendum in odpoklic, to pomeni nov družbeni red," je dejal Troha.

Z drugimi kandidati niso našli skupnega jezika

Druge točke so še ureditev kadrovskih problemov, vzpostavitev pravične pravne države, razcvet slovenskega gospodarstva ter duhovni in etični preporod slovenskega naroda. Samo na račun korupcije bi lahko vsak državljan prejemal 200 evrov univerzalnega temeljnega dohodka, meni Troha.

Troha je dejal, da so se trudili, da bi našli nekoga, ki bi zastopal vse našteto. "Pogovarjali smo se z Nino Krajnik, nekaj malega z Ivanom Bolfenkom, ampak nismo našli skupnega jezika," je dejal. Zato za podporo prosi tiste, "ki vedo, da si od množice kandidatov na letošnjih volitvah ni veliko obetati".

Bobo

K sodelovanju povabil tudi "zdajšnje oblastnike"

Njegov namen je, da bi lahko svoje ideje predstavil in nanje opozoril na soočenjih kandidatov za predsednika republike. K sodelovanju vabi vse, "z zdajšnjimi oblastniki vred", da se ozavestijo in nehajo služiti "conski globalistični eliti" in naj se končno zavejo, da so v službi ljudstva.

"Samo za slovensko ljudstvo je treba delati z vsem srcem, ker ti mora biti to čast in kar se mene tiče, nikoli nisem šel stran iz te smeri, vedno sem častno in pošteno delal za skupno dobro, zato sem leta 1998 odšel iz Slovenske vojske kot žvižgač," je dejal. Vodja njegovega štaba bo Janez Trstenjak.

Od volitev predsednika republike nas loči še dober mesec dni. Predsedniški kandidati v teh dneh že vlagajo kandidature, to lahko storijo še do 28. septembra. Uradna volilna kampanja bo stekla v četrtek, trajala pa bo do 21. oktobra do polnoči, ko bo nastopil tudi volilni molk.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord