14. 5. 2022, 17:17

V priporu Slovenec, za katerim so razpisali evropski nalog za prijetje: kako nevaren je?

Profimedia

Kriminalisti so po številnih krajih opravljali hišne preiskave in iskali osumljene. Pred dnevi pa so osumljenca slovenskim oblastem predali španski organi. 

26-letni Blaž Kadivec, eden od domnevnih članov slovenske celice kavaškega klana, je po aretaciji v bližini Barcelone in nekaj tednih španskega pripora nazaj v Sloveniji, poročajo Primorske novice.

Španski organi so ga na podlagi evropskega naloga predali pred dnevi. V priporu sta tako zdaj oba brata Kadivec, Blaž in Klemen.

Mlajšega od bratov Kadivec, ki je eden od 24 obtoženih domnevnih članov balkanske kriminalne združbe, so v Kataloniji prijeli 23. marca.

Takrat so na spletni strani slovenske policije objavili novico, da je španska policija v sodelovanju s slovensko kriminalistično policijo zaključila večmesečno iskanje osebe, za katero je ljubljansko okrožno sodišče razpisalo evropski nalog za prijetje in predajo.

Po predaji dokumentacije in končanih postopkih za izročitev ga je špansko pravosodje pred dnevi predalo slovenskemu, so za časnik potrdili na ljubljanskem okrožnem sodišču. Od tedaj je Blaž Kadivec iz Domžal v priporu, poroča N1. 

Zlatko Midžić/STA

Kavaški klan sicer ni znan le po tihotapljenju droge, temveč tudi po svoji brutalnosti do ljudi, ki se z njihovimi pravili in načeli ne strinjajo. 

Njegov brat, 31-letni Klemen Kadivec, eden od obtoženih vodij slovenske veje Kavaškega klana, je v priporu že od novembra 2019, ko so ga prijeli v Ankaranu.

Proti njemu in še dvema soobtoženima poteka namreč sojenje zaradi ugrabitve Danijela Božića, ki so ga policisti in kriminalisti v obsežni iskalni akciji kasneje našli mrtvega v gozdu pri Okroglem. 

Informacije o tem, da se pripravljajo hišne preiskave, naj bi po ugotovitvah specializiranega državnega tožilstva nekaterim članom te združbe prodala uslužbenka tožilstva, ki se je nato lani znašla v priporu, sojenje zaradi njenih domnevnih dejanj pa se še ni začelo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord